Lectură de 2 minute

20 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Kaufland și Avon continuă campania #CancelCancer, caravana națională de ecografii mamare gratuite

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Avon și Kaufland România continuă și anul acesta #CancelCancer, caravana națională de ecografii mamare gratuite. Femeile sunt invitate de companiile organizatoare să beneficieze de o consultație senologică gratuită în cele 22 de orașe incluse în caravana medicală de anul acesta. 

Este al cincilea an în care cele două branduri organizează #CancelCancer și ajută la reducerea mortalității cauzate de depistarea în stadii terminale a cancerului de sân.

La fel ca în anii trecuți, un cabinet medical mobil va străbate țara și va ajunge in 22 de orașe. Unitatea mobilă va fi amplasată în parcările hipermarketurilor Kaufland din fiecare localitate, unde va staționa timp de trei zile, potrivit unui comunicat de presă.

În premieră anul acesta, echipa medicală este formată din medici specialiști din cadrul rețelei de medicină privată România – Regina Maria.

Anul acesta le îndemnăm pe femeile din România să își dea timp, să își aloce 15 minute pentru ele, pentru a afla că sunt bine. Le îndemnăm să învețe să se prețuiască”, spune Andreea Moldovan, general manager Avon.

De 5 ani, împreună cu Avon, contribuim la schimbarea mentalității în ceea ce privește prevenția. Mii de femei au beneficiat de consultații gratuite în cadrul campaniei Cancel Cancer și ne bucurăm să continuăm caravana în parcările magazinelor noastre din toate colțurile țării”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR manager Kaufland România.

#CancelCancer este un manifest pentru sănătate, pentru un stil de viață sănătos și pentru prevenție.

Anul acesta proiectul se desfășoară în patru etape. Peste 3000 de femei vor beneficia, în 2021, de anamneze și ecografii mamare gratuite, iar - în cazul în care este nevoie - și de un voucher pentru mamografie (la una dintre clinicile Regina Maria din fiecare oraș sau din proximitate).

Citeste si:
Kaufland inaugurează două magazine, dintre care unul realizat din beton ecologic
Kaufland inaugurează două magazine, dintre care unul realizat din beton ecologic

Programul primei etape (7 iulie- 24 iulie) a caravanei #CancelCancer2021 este următorul:

  • Codlea 7-9 iulie (Kaufland, Str. Vulcanului nr. 2A)
  • Sighișoara 10-12 iulie (Kaufland, Str. Stadionului nr. 1)
  • Sibiu 13-15 iulie (Kaufland, Comuna Șelimbăr, Sos. Sibiului nr. 1A)
  • Deva 16-18 iulie (Kaufland, Calea Zarandului nr. 67)
  • Orăștie 19-21 iulie (Kaufland, Str. Armatei nr. 36)
  • Petroșani 22-24 iulie (Kaufland, Str. Livezeni nr. 12C

Consultațiile vor fi oferite pe baza bonurilor de ordine eliberate la începutul fiecărei zile, în limita a 32 de ecografii pe zi.

Din motive sanitare, numărul ecografiilor este limitat și se desfășoară conform orarului:

  • Ziua 1/oraș: 12:00-20:00
  • Ziua 2/oraș: 10:00-19:00
  • Ziua 3/oraș: 10:00-19:00

România este țara europeană cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de depistarea foarte târzie (în stadiile 3 și 4) a cancerului la sân.

Campania #CancelCancer a fost inițiată de AVON cu sprijinul Kaufland în 2017 și este un demers social cu scopul de a îmbunătăți statisticile, de a educa femeile din România și de a încuraja prevenția.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland și Avon continuă campania #CancelCancer, caravana națională de ecografii mamare gratuite