Lectură de 2 minute

08 Nov 2018 - Știri și Noutăți

Kaufland Romania aduce tinerelor mame Primul zambet, cutia cu lucruri necesare in primele zile de viata ale copilului

Abonează-te pe  

Kaufland Romania, in colaborare cu Organizatia Salvati Copiii, a lansat proiectul Primul Zambet, prin care ofera mamelor din intreaga tara sprijin inca din primele clipe de viata ale nou-nascutului.

30 de maternitati din Romania vor primi cutii complete cu lucruri necesare bebelusilor, esentiale pentru primele saptamani de viata - si care pot insemna un sprijin major pentru parintii din comunitati vulnerabile. Proiectul vine in beneficiul a 3000 de proaspete mamici.

Cutiile contin produse care se gasesc exclusiv in magazinele Kaufland:
  • haine pentru copii din colectia Kuniboo
  • produse de igiena si ingrijire din gama bevola® baby, concepute special pentru pielea sensibila a celor mici (sampon delicat, ulei de ingrijire si servetele umede)
  • scutece K-Classic
  • brosuri cu informatii utile din partea Salvati Copiii si alte lucruri necesare bebelusilor
Proiectul cutiilor Primul Zambet are la baza conceptul cutiei finlandeze (The Finnish Box), oferita de guvernul Finlandei tuturor mamelor insarcinate in ultimul trimestru si care contine diverse lucruri necesare primelor zile din viata nou-nascutului. Mai mult, Cutia finlandeza este si o politica publica de sanatate care a inregistrat rezultate extraordinare in scaderea mortalitatii infantile in aceasta tara.
In prezent, Finlanda are cea mai mica rata a mortalitatii infantile din Europa: 1,7 decese la 1000 de nascuti vii, in timp ce, la nivelul Romaniei, aceasta este cea mai ridicata din Europa, cu o valoare de 7 la mie, dublu fata de media Uniunii Europene care a ajuns la 3,6 la mie, conform datelor Institutului National de Statistica.
CSR Manager, Kaufland Romania a declarat: „Copiii inseamna viitorul unei natii. Ne dorim ca toti copiii Romaniei sa se bucure de un start cat mai bun in viata si sa ajutam, in acelasi timp, tinerele mame. Stim ca primele zile din viata de parinte sunt coplesitoare, de aceea Kaufland Romania, alaturi de Organizatia Salvati Copiii, doreste sa ajute proaspetele mame sa se bucure de Primul Zambet si sa stie ca toti copiii se nasc egali, indiferent de locul sau mediul in care vin pe lume”.
Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.300 de magazine in 7 tari si o retea de 120 magazine in Romania. Programele de responsabilitate sociala reprezinta o componenta cheie in strategia companiei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland Romania aduce tinerelor mame Primul zambet, cutia cu lucruri necesare in primele zile de viata ale copilului