Lectură de 2 minute

02 Dec 2020 - Știri și Noutăți

Kaufland își oferă spațiul din magazine pentru a găzdui producătorii locali mici de legume și fructe care au dificultăți în această perioadă

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Kaufland România își pune la dispoziție spațiile din magazine producătorilor mici de legume și fructe afectați de contextul pandemiei pentru ca aceștia să își poată comercializa în continuare marfa.

Retailerul lansează o invitație către producătorii mici afectați de necesitatea de a oferi măsuri sporite de siguranță, esențiale în contextul actual, sau de temperaturile scăzute de afară, de a se alătura în cadrul celor 135 de magazine din țară.

Din 8 decembrie și pe tot parcusul lunii, Kaufland oferă micilor producători interesați suprafață de vânzare în magazine. Demersul vizează producătorii mici de legume fructe din toate județele țării, iar colaborările se vor face la nivel regional. Mai mult, pentru a-i susține, Kaufland le va asigura plata rapidă, la 3 zile, în loc de 7 zile, termenul de plată standard pentru producătorii mari de legume fructe.

Producătorii de legume-fructe care doresc să se înscrie în program sunt invitați să se înscrie prin e-mail către office@kaufland.ro până pe 7 decembrie 2020. Condițiile pe care aceștia ar trebui să le respecte sunt:

  • Să aibă atestat de producător agricol;
  • Să aibă PFA sau să fie întreprindere individuală sau familială;
  • Să poată emite facturi la zi, cu plata la 3 zile;
  • Să respecte legislația în domeniul siguranței alimentare și la livrarea produselor în depozitul Kaufland să poată pune la dispoziție: declarație de conformitate, aviz de livrare, buletin de analize pentru articole bio (acolo unde este cazul);
  • Să aibă autorizație sanitar veterinară ANSVSA (Ord. 111/2008) și certificare a depozitului (acolo unde este cazul);

„Sprijinul în momente de nevoie este ce contează cel mai mult și am învățat asta în toată relația cu producătorii locali din toți acești ani. Prin prezentul program, valabil în toate magazinele noastre pe parcursul lunii decembrie, ajutăm producătorii de legume fructe afectați de dificultăți să aibă un loc sigur și condițiile necesare comercializării pentru a nu pierde culturile și ca marfa lor să ajungă în continuare la români în cele mai bune condiții. Deși demersul este valabil în luna decembrie, avem încredere că vom identifica parteneriate pe care le vom păstra pe termen lung, deoarece Kaufland este interesat să listeze producători locali, chiar și mici, și să îi ajute să se dezvolte. Nu este sigurul nostru program în acest sens”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 135 de magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland își oferă spațiul din magazine pentru a găzdui producătorii locali mici de legume și fructe care au dificultăți în această perioadă