Lectură de 2 minute

22 Mai 2018 - Știri și Noutăți

Kaufland invita copiii la ateliere de apicultura

Abonează-te pe  

Kaufland Romania continua proiectul ,,Gradinescu” - prima retea de gradini urbane comunitare, dezvoltata in parteneriat cu Institutul de Cercetare in Permacultura din Romania – si lanseaza o noua campanie cu scop educational: ,,Save the bees”.

In cadrul campaniei, specialistii ,,Gradinescu’’, impreuna cu Asociatia Pentru Protectia Albinelor si a Polenizatorilor Salbatici, vor organiza o serie de 15 ateliere educationale despre albine, dedicate copiilor din scolile si gradinitele din Bucuresti.

Copiii vor avea ocazia sa observe pe viu albinele, sa le descopere privindu-le de la cativa centimetri distanta, in siguranta, prin peretii unui stup transparent. Vor putea sa interactioneze cu uneltele apicultorului, vor putea imbraca un costum de apicultor creat pe marimea lor, vor afla cum se culeg mierea si polenul, toate sub indrumarea specialistilor.

Atelierele sunt gratuite si sunt organizate in cadrul proiectului ,,Gradinescu”.

Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania a declarat:,,Ne bucuram sa dezvoltam proiectul <<Gradinescu>> gazduind noua serie de ateliere educationale de apicultura pentru cei mici. Inca de la inaugurarea proiectului, in gradinile urbane din reteaua Kaufland Romania au avut loc diferite evenimente care au adus comunitatea mai aproape de natura: de plantare, de ingrijire, de celebrare a recoltei, ateliere tematice, evenimente de recreere in gradina, cinematograf in aer liber sau pur si simplu intalniri la iarba verde. Proiectul a pornit din dorinta de a ne bucura mai mult de spatii verzi, de linistea naturii si de a invata impreuna cum sa o pretuim, promovand un nou tip de responsabilitate sociala si de mediu”.

Evenimentele din seria de Ateliere de Apicultura in campania ,,Save the bees”; program complet aici:

  • 22 mai 2018, ora 16:00 - in gradina urbana Gradinescu din spatele magazinului Kaufland din Bucurestii Noi
  • 23 mai 2018, ora 18:00 - in gradina urbana Gradinescu din cadrul magazinului Kaufland Oltenitei (soseaua Oltenitei, nr. 388)
  • 23 mai 2018, ora 10:00 - in gradina din cadrul scolii nr. 143
  • 29 mai 2018, ora 18:00 - in gradina urbana Gradinescu din cadrul parcarii magazinului Kaufland Barbu Vacarescu (str. Barbu Vacarescu, nr. 120-144)
  • 29 mai 2018, ora 10:00 - la scoala nr. 136
  • 31 mai 2018, ora 10:00 - in gradina din cadrul scolii Ferdinand;
    Calendarul complet va fi disponibil pe si pe https://www.facebook.com/Gradinescu/

Atelierele au o durata de 60 minute si se organizeaza pentru maxim 30 de participanti/editie. Cei interesati sa participe trebuie sa se programeze cu cel putin sapte zile inainte pe site-ul dedicat.

Citeste si:
Carnea de porc, la mare căutare. Hancaș, Kaufland România: Dacă este ceafă în promoție, marea majoritate a oamenilor cumpără ceafă
Carnea de porc, la mare căutare. Hancaș, Kaufland România: Dacă este ceafă în promoție, marea majoritate a oamenilor cumpără ceafă

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland invita copiii la ateliere de apicultura