Lectură de un minut

16 Aug 2016 - Știri și Noutăți

Retailerul Kaufland implementeaza un nou sistem de cumparaturi

 

Retailerul Kaufland a lansat in premiera in Romania aplicatia digitala Scan&Pay, clientii avand posibilitatea sa scaneze singuri produsele cu telefonul mobil si sa evite statul la coada pentru plata. Tehnologia digitala a fost inaugurata in locatia din Barbu Vacarescu.

 

 

 

 

Dupa ce aplicatia Scan & Pay va fi descarcata si instalata, clientii o vor putea folosi doar utilizand wireless-ul din magazin. Sistemul presupune scanarea produselor alese, pentru ca apoi cumparatorii sa se prezinte cu codul QR generat pe telefon, la una dintre cele doua case de marcat special deschide pentru asta. Dupa scanarea acestuia, se afiseaza pretul si se poate achita suma.

Potrivit Kaufland Romania timpul petrecut de clienti la casa de marcat va fi de trei ori mai scurta, fata de asteptarea la o casa normala.

Tehnologia nu este straina de multe alte state, astfel ca in tari ca Germania aplicatia are o utilizare de pana la 30% din totalul clientilor. Unele magazine au un sistem mai pretentios - clientul isi scaneaza si isi plateste singur produsele, fara sa fie nevoie de interventia unui casier.

Citeste si:
ecomTEAM 2020, două zile de e-commerce intensiv: cum poți avea acces gratuit la workshop-uri, prezentări și paneluri susținute de specialiștii din piață

Anul trecut Auchan a implementat o metoda diferita pentru plata cumparaturilor. Acolo casierii scaneaza produsele, iar clientii le achita la terminale speciale, cash sau cu cardul. In schimb, in Carrefour exista posibilitatea achitarii cumparaturilor prin aplicatia mobilPay Wallet, cu smartphone-ul.

In functie de impactul avut de clienti, Kaufland urmareste ca aplicatia sa devina disponibila in mai multe locatii din tara.
 
 
Retailerul german are deschise peste 1200 de magazine, prezente in 7 tari.

Sursa foto: wall-street.ro

 

 

Citeste si:
Kaufland deschide un format premium de magazin, cu facilități ecologice, în nordul Capitalei

 

 

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Retailerul Kaufland implementeaza un nou sistem de cumparaturi