Lectură de un minut

02 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Kaufland instalează coșuri inteligente BIN-e  de sortare automată a deșeurilor. Cum funcționează acestea

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Kaufland introduce în trei magazine din București coșuri de gunoi inteligente pentru colectarea selectivă a bateriilor, ambalajelor TetraPak, deșeurilor din plastic și metal, simplificând astfel procesul de reciclare pentru clienții săi. 

Sursa foto: Kaufland România

Folosind tehnologia AI (inteligență artificială), coșurile inteligente BIN-e contactless recunosc automat tipurile de materiale setate, le sortează și le comprimă, controlând nivelul de umplere și de procesare a datelor, pentru o gestionare eficientă a deșeurilor.

Clienții pot aduce baterii uzate, ambalaje TetraPak, deșeuri din plastic de toate tipurile și ambalaje din metal, precum doze sau conserve curate. Ulterior, deșeurile colectate sunt preluate în vederea reciclării de către o firmă parteneră specializată, Green PC Ambalaje.

Procesul amplu constă în etape de pregătire și reciclarea propriu-zisă, prin termoformare.

În prezent, coșurile de reciclare BIN-e sunt instalate în magazinele Kaufland Barbu Văcărescu (Str. Barbu Văcărescu nr. 120), Kaufland Vulcan (Str. Mihail Sebastian, nr. 88C) și Kaufland Mihai Bravu (Strada Răcari, nr. 5) din București.

Proiectul se subscrie eforturilor companiei de a limita poluarea și de a crea programe cu impact benefic pentru mediul înconjurător, printre care se numără și rețeaua de automate self-service pentru colectarea ambalajelor din PET, aluminiu și sticlă și infrastructura pentru colectarea recipientelor din plastic ale produselor cosmetice și de igienă.

Acest proiect este inițiat 100% de către compania Kaufland România și aduce tehnologia de ultimă generație în slujba mediului înconjurător.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.450 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 157 de magazine în România.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland instalează coșuri inteligente BIN-e  de sortare automată a deșeurilor. Cum funcționează acestea