Lectură de 3 minute

02 Feb 2021 - Știri și Noutăți

Kaufland donează produse pentru o cantină socială unde se vor servi 500 de porții zilnice de mâncare

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Kaufland România, împreună cu Asociația Șansa Ta, inaugurează prima Cantină Socială dedicată sprijinirii persoanelor defavorizate, prin intermediul căreia vor fi oferite gratuit mese comunitare persoanelor fără adăpost și familiilor cu venituri mici.

Zilnic, de luni până vineri, vor fi pregătite aproximativ 500 de porții de mâncare caldă de către personalul specializat, ce vor fi distribuite de reprezentanții Asociației Șansa Ta către persoane vulnerabile și către ONG-uri partenere aflate în legătură cu acestea. Kaufland va asigura toate produsele necesare pentru prepararea meselor comunitare. O parte din alimente vor proveni din stocurile aflate în vânzare accelerată, iar meniul zilnic va fi stabilit urmărind folosirea optimă a tuturor resurselor.

Criza cauzată de coronavirus a acutizat starea precară a persoanelor afectate de sărăcie, care au devenit și mai împovărate de grija traiului de zi cu zi. Totodată, risipa alimentară este deja o problemă pregnantă a zilelor noastre, 53% din alimentele aruncate în țara noastră provin din gospodării. În acest context, este vital să gestionăm cât mai inteligent toate resursele de care dispunem.

Cantina socială este localizată în incinta Griro Tower din Calea Griviței nr. 355-357, în sectorul 1 din Capitală și a fost deschisă după o perioadă de test de două săptămâni.

Persoanele fără adăpost, dar și familiile cu venituri mici, pot beneficia în fiecare zi, de luni până vineri, de o masă caldă, pregătită special în Cantina socială. Beneficiarii trebuie să fie înscriși în evidența Asociației. Înscrierile se pot face online, completând formularul disponibil aici sau direct la sediul cantinei. Fiecare solicitare va fi procesată de Asociația Șansa ta, iar beneficiarilor li se vor realiza dosare sociale. Cantina va deservi beneficiarii de luni până vineri și va funcționa în această perioadă în regim take-away (luat la pachet), în linie cu restricțiile actuale.

„Credem că o companie are rolul de a fi partener al comunității și că implicarea face diferența, de aceea ne-am dorit să realizăm acest proiect ce vine în sprijinul persoanelor vulnerabile. Facem constant eforturi pentru diminuarea risipei alimentare, iar prin această acțiune, ne-am propus să folosim inteligent toate resursele de care dispunem și să aducem zâmbetul pe buze celor care au nevoie de ajutor”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România.

Kaufland și-a propus ca până în 2023 să reducă cu până la 50% risipa alimentară din toate magazinele și să crească nivelul de conștientizare al acestui fenomen și în rândul consumatorilor. Totodată, Kaufland și-a asumat să susțină și să contribuie la atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD-uri) lansate de Organizația Națiunilor Unite (ONU), pentru a aborda cele mai presante probleme cu care se confruntă societatea la nivel global. Proiectul Cantina Socială atinge în principal 2 dintre acestea: Fără foamete (ODD 2) și Consum și producție responsabile (ODD 12).

Kaufland are în prezent 1.300 de magazine în 8 țări, cu 132.000 de angajați. În România rețeaua are 141 de locații, după cele mai noi deschideri din Sibiu și Piatra Neamț.

Citeste si:
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland donează produse pentru o cantină socială unde se vor servi 500 de porții zilnice de mâncare