Lectură de 2 minute

28 Jan 2021 - Știri și Noutăți

Kaufland donează 250.000 de euro pentru ridicarea Spitalului Modular ATI Piatra Neamț

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Kaufland România se alătură demersului asociației Dăruiește Viață și contribuie cu suma de 250.000 de euro la construcția Spitalului Modular ATI Piatra Neamț, în cadrul inițiativei Împreună pentru Moldova!, lansată pentru a ajuta spitalul județean, afectat de incendiul din noiembrie 2020.

Secția de ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț (SCJU), unde erau tratați pacienții cu COVID-19, a ars aproape în totalitate la finalul anului trecut. În contextul pandemiei și a evoluției greu de anticipat a acesteia, noul spital modular va ajuta SCJU Piatra Neamț să gestioneze eficient și în beneficiul pacienților și a cadrelor medicale cazurile care au nevoie de terapie intensivă.

Noul Spital Modular din Piatra Neamț construit de Dăruiește Viață cu sprijinul donatorilor și al sponsorilor privați va funcționa ca o secție exterioară de ATI, creată în conformitate cu normele specifice unei secții ATI, care le va permite cadrelor medicale și pacienților să lupte pentru viață.

Inițiativa Împreună pentru Moldova! este un îndemn la solidaritate și presupune construcția unui Spital Modular ATI care să redea spitalului județean capacitatea de a trata pacienți în regim de terapie intensivă. Astfel, SCJU Piatra Neamț va avea posibilitatea de a trata pacienții cu COVID-19 în cele mai bune condiții și de a proteja pacienții cu alte patologii internați deja în spital. Kaufland România se alătură proiectului și sprijină eforturile de construcție pentru noul spital modular.

Denumit Spitalul Modular 2 Piatra Neamț, acesta este al doilea spital de acest tip ridicat de asociația Dăruiește Viață în România, după Spitalul Modular 1 Elias în București.

Spitalul va cuprinde:

  • 18 paturi, grupate în 3 saloane și o rezervă de tip izolator
  • Filtre pacienți
  • Zonă de donning și doffing (echipat și dezechipat) pentru personalul medical
  • Laborator de analize medicale și sterilizare
  • Depozite materiale, vestiare, grupuri sanitare
  • Post supraveghere
  • Cameră gardă
  • Platformă tehnică pentru amplasarea CTA-urilor și chillerelor
  • Spațiu tehnic pentru rețelele de fluide medicale

Ridicarea construcției Spitalului Modular 2 SCJU Piatra Neamț va dura aproximativ 8-10 săptămâni, iar deschiderea este preconizată pentru luna aprilie. După terminarea pandemiei, spitalul va putea fi folosit în continuare, ca secție exterioară de ATI, boli infecțioase sau orice alte utilitate definită de spitalul județean.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 141 de magazine în România.

Citeste si:
Programul magazinelor Kaufland de Paște: când vor fi acestea închise
Programul magazinelor Kaufland de Paște: când vor fi acestea închise

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland donează 250.000 de euro pentru ridicarea Spitalului Modular ATI Piatra Neamț