Lectură de 2 minute

23 Jan 2020 - Știri și Noutăți

KAUFLAND continua programul de finantare „CRESTEM GRADINESCU”

Abonează-te pe  

Kaufland Romania, impreuna cu Institutul de Cercetare in Permacultura din Romania, lanseaza etapa a doua a programului de finantare ,,Crestem Gradinescu”, pentru infiintarea a doua ferme urbane.

Kaufland Romania si Institutul de Cercetare in Permacultura din Romania dau startul celei de-a doua etape a programului de finantare „Crestem Gradinescu”. Acesta este dedicat sustinerii proiectelor de agricultura urbana prin sprijinirea infiintarii a doua ferme urbane. Programul se adreseaza gradinitelor, scolilor, organizatiilor non-guvernamentale neafiliate politic, grupurilor de initiativa civica interesate sa dezvolte ferme urbane in Romania.

Bugetul de finantare este de 30.000 euro, suma maxima acordata pentru o ferma urbana fiind de 15.000 euro.
Intentia celei de-a doua etape a programului „Crestem Gradinescu” este de a sustine inovarea si dezvoltarea conceptului de agricultura urbana si planificare urbana sustenabila, de a stimula crearea de spatii si joburi verzi si de a incuraja educatia ecologica.
Prin urmatoarea etapa a proiectului “Crestem Gradinescu”, Kaufland Romania continua sa sprijine si sa promoveze la scara mare un model de responsabilitate sociala si de mediu care raspunde direct provocarilor ecologice contemporane. Ne dorim ca modelul acestor Ferme Urbane sa constituie un reper concret pentru inovare in conceptul de agricultura sustenabila si sa incurajeze implicarea comunitatii in protejarea naturii”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.
Proiectul are acoperire nationala, iar inscrierile sunt deschise pana pe 1 martie, inclusiv. Cererea de finantare si alte documente utile pot fi descarcate de pe site.
Sunt invitate sa aplice la etapa a doua a programului “Crestem Gradinescu” unitati de invatamant scolar si universitar, inclusiv asociatii si ligi studentesti, ONG-uri neafiliate politic, respectiv echipe formate din trei persoane sau mai multe, constituite ca grupuri de initiativa civica avand un istoric de activitati, colaborare si capacitate organizationala, care vor opera sub entitatea juridica Institutul de Cercetare in Permacultura.
Agricultura urbana poate fi definita pe scurt astfel: „cresterea plantelor si animalelor in interiorul si in jurul oraselor”.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  KAUFLAND continua programul de finantare „CRESTEM GRADINESCU”