Lectură de 2 minute

16 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Kaufland alocă peste 600.000 de euro pentru proiecte care sprijină comunitățile prin cultură, sport și viață sănătoasă

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și Kaufland lansează al doilea apel de proiecte #InStareDeBine din anul 2022, cu un buget total de peste 600.000 de euro. Suma va fi alocată pentru finanțarea proiectelor ce vor fi depuse de organizațiile neguvernamentale în perioada 8-10 iunie 2022 și care vor avea ca obiectiv sprijinirea grupurilor vulnerabile din România și a comunităților din care acestea fac parte prin inițiative dezvoltate în cele 3 direcții-cheie ale programului: cultură, sport și viață sănătoasă.

Bugetul unui proiect poate fi de minimum 50.000 lei și maximum 250.000 lei, iar durata între 4 și 7 luni. Pe 23 mai, începând cu ora 15:00, echipa programului #InStareDeBine va organiza și o sesiune de informare online pentru toate ONG-urile interesate, pe canalul de Facebook În Stare de Bine.

„Suntem în al 5-lea an de granturi împreună cu partenerii de la FDSC, în cel mai generos program de finanțare al ONG-urilor din România. Sunt 5 ani în care atingem o finanțarea totală de 5 milioane de euro, în granturi nerambursabile, peste 100 de ONG-uri cu peste 130 de proiecte finanțate deja. Implicarea ONG-urilor la fiecare ediție ne demonstrează că acest program a ajuns la maturitate și este azi un exemplu de bune practici în domeniu, un model de colaborare între mediul privat și societatea civilă”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Cei 4 ani încheiați deja #InStareDeBine înseamnă:

Anterior, anul acesta în martie, ca răspuns rapid la criza umanitară din Ucraina, FDSC și Kaufland au lansat un prim apel în cadrul căruia sprijinul a mers către migranții și refugiații alungați de război din țara vecină. 10 ONG-uri au primit deja finanțare sub forma unor granturi rapide, până în 75.000 de lei fiecare, iar alte 5 ONG-uri sunt propuse spre finanțare pentru granturi medii în valoare maximă de 250.000 de lei fiecare.

În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de un milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România.

Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.200 de magazine în 7 țări.

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland alocă peste 600.000 de euro pentru proiecte care sprijină comunitățile prin cultură, sport și viață sănătoasă