Lectură de 2 minute

05 Jan 2021 - Știri și Noutăți

Kaufland a primit undă verde pentru preluarea a 92 de magazine Real din Germania

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Autoritatea germană de Concurență, Bundeskartellamt, a aprobat preluarea a 92 de magazine Real de către Kaufland. Retailerul care operează peste 650 de hipermarketuri în țară și aparține grupului Schwarz, cel mai mare comerciant din Europa, își va întări astfel poziția pe piața de retail din Germania. 

De asemenea, alte 24 de magazine Real vor fi preluate de Globus de la grupul de investiții SCP, potrivit Business Insider. Conform autorităților din domeniul concurenței din Germania, această achiziție nu implică probleme regionale de comerț, având în vedere faptul că legislația are rolul de a întări poziția retailerilor mici și mijlocii.

Edeka, un alt comerciant puternic din țară, s-a arătat interesat în preluarea a cel mult 72 de sucursale. Pentru acesta, decizia a fost amânată până pe 22 februarie când se așteaptă o hotărâre în acest sens.

Inițial, Kaufland și-a arătat intenția de a prelua până la 101 magazine Real. Însă, la cererea Bundeskartellamt, compania a renunțat la locații din nouă orașe (Bedburg, Heidenau, Hemer, Heidenheim, Brandenburg, Neubrandenburg, Horb, Dülmen și Falkensee). Altfel, pe piața regională concurența în retail ar fi fost serios afectată.

Kaufland urmează sa facă rebranding unităților Real în următoarele luni. Odată cu achiziționarea magazinelor Real, Kaufland va depăși 750 de magazine în Germania.

La începutul anului 2020, după mai multe discuții, Metro și-a vândut rețeaua Real către SCP, un consorțiu din Luxemburg controlat de investitori din Rusia. SCP nu a făcut un secret din faptul că va vinde compania îndată, în pofida posibilelor disponibilizări.

În România, 20 dintre cele 24 hipermarketuri Real au fost preluate de grupul Auchan în 2012, de la METRO Group. În 2017, Metro a vândut și celelalte 4 hipermarketuri rămase în țară - pe cele din Constanța și Suceava către Jumbo, iar pe cele din Arad și Oradea către Terazone Enterprises (au fost redenumite Remarkt și au funcționat până în 2020).

Sursă foto: Wikipedia

Citeste si:
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland a primit undă verde pentru preluarea a 92 de magazine Real din Germania