Lectură de 2 minute

09 Apr 2021 - Știri și Noutăți

Kane va avea un restaurant, o berărie și o cafenea la parterul fostei fabrici Grivița

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Kane Group va dezvolta un restaurant, o berărie și o cafenea la parterul fostei fabrici de bere Grivița, din clădirea Orzărie, unul dintre cele patru monumente aflate în plin proces de restaurare, consolidare și reconversie.

Potrivit parteneriatului, Fosta fabrică din Orzăriei va finanța amenajarea spațiilor în care vor funcționa restaurantul cu berărie și cafeneaua administrate de Kane Group. Astfel, dezvoltatorul Fosta fabrică va investi în întreaga gamă de echipamente, instalații, instalații bere custom-made și amenajare de arhitectură necesare funcționării spațiilor respective, realizate în conformitate cu cerințele Kane.

„Proiectul Fosta fabrică începe cu adevărat atunci când se termină lucrările de construcție. Vom păstra în proprietatea noastră mare parte din clădiri și vom dezvolta una dintre cele mai mari comunități de antreprenoriat local în domeniul horeca. Chiar dacă acum acest segment a fost puternic afectat în contextul restricțiilor determinate de pandemia COVID-19, considerăm că merită cu prisosință să investim în viitorul unei industrii cu un rol major în viața comunității”, a declarat Mindaugas Valuckas, fondator Fosta fabrică.

Orzăria este un fost siloz din incinta fostei fabrici de bere Luther, cu arhitectură Art Deco, fondată în 1869 de către Erhard și Sofia Luther. Consolidarea clădirii a ridicat mari provocări de proiectare, astfel că Orzăria a intrat în proces de reautorizare.

Investiție de 40 de milioane de euro

Investiția în proiectul Fosta fabrică depășește 40 de milioane de euro, acesta aflându-se în imediata apropiere a stației de metrou Basarab, a pasajului Basarab și a Gării de Nord, fiind cea mai mare consolidare și conversie de monumente realizată de un investitor privat în București la această oră.

După finalizare, estimată în 2022, Fosta fabrică va include berărie, restaurante, cafenea, brutărie, food-court, aprozar, salon de frumusețe, ateliere de pregătire profesională, elemente muzeale despre istoria Luther, spații culturale și de evenimente, spații de joacă pentru copii, co-working, spații de birouri, primele loft-uri din România, apartamente noi și spații publice.

Fosta fabrică include și un proiect de peisagistică și spații verzi. Acesta va beneficia de sisteme de securitate, dar nu va include garduri.

Kane Group include în portofoliul său restaurantul de fine dining Kané, pizzeria Mamizza, Mercato Comunale, terasă de vară destinată evenimentelor și parteneriatelor cu alti antreprenori locali și Project Copenhagen, un concept ce urmează a fi lansat în iunie 2021.

Citeste si:
Rusia revocă dreptul celor de la Carlsberg de a vinde în alte țări berea Baltika
Rusia revocă dreptul celor de la Carlsberg de a vinde în alte țări berea Baltika

Recent, Kane Group a lansat platforma “Localnicii”, prin care își propune să promoveze antreprenori locali care produc bunătăți, delicii și produse de serie mică, dezvoltă comunități și spații în care se adună laolaltă oameni faini.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kane va avea un restaurant, o berărie și o cafenea la parterul fostei fabrici Grivița