Lectură de un minut

26 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Jysk și Asociația Plantăm Fapte Bune au plantat 32.000 de puieți în județul Alba

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Începute în 2017, acțiunile de împădurire organizate de inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România în colaborare cu JYSK România au continuat și în 2021, pentru al cincilea an consecutiv. Astfel, 32.000 de puieți de rășinoase au fost plantați pe o suprafață de opt hectare aparținând Ocolului Silvic Abrud, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice în vigoare. 

Pădurile sunt importante pentru comunitățile locale, furnizând atât locuri de muncă în exploatări forestiere, unități de prelucrare a lemnului sau surse pentru traiului zilnic al celor care practică meșteșugurile tradiționale, culesul fructelor de pădure și a ciupercilor comestibile, cu atât mai mult cu cât cealaltă activitate tradițională a moților - mineritul în galerii este în totalitate închis; nu în ultimul rând pentru efectele extrem de favorabile ale ecosistemelor forestiere asupra condițiilor de mediu.

În cei cinci ani de activitate, Plantăm fapte bune în România și retailerul JYSK România au plantat 114.000 de puieți. Este al doilea an în care munca voluntarilor a fost înlocuită cu cea a zilierilor și a echipamentelor mecanizate, având în vedere restricțiile impuse de pandemie.

„Anul acesta am reușit să creștem cu peste 50% numărul de puieți plantați alături de Plantăm fapte bune în România, în comparație cu anii precedenți, de la 20.000 la 32.000 de arbori, ceea ce ne bucură. Din cauza situației actuale, nu am putut avea un eveniment de plantare alături de voluntari, așa cum mulți dintre colegii și clienții noștri și-ar fi dorit, însă plănuim să facem acest lucru cu ocazia următoarei acțiuni de împădurire. Zona Roșia Montană este extrem de frumoasă, frumusețe dată mai ales de munții împăduriți”, spune Alex Bratu, country manager JYSK România și Bulgaria.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Jysk și Asociația Plantăm Fapte Bune au plantat 32.000 de puieți în județul Alba