Lectură de 3 minute

27 Nov 2019 - Știri și Noutăți

JYSK Romania anunta rezultate record pentru anul financiar 2019, un an plin de evenimente

Abonează-te pe  

In anul financiar 2019, JYSK a inregistrat rezultate record in Romania, compania anuntand o cifra de afaceri de 582 milioane lei si un profit brut inainte de taxe de 75,6 milioane lei in anul financiar 2019.

Atat cifra de afaceri, cat si profitul brut inainte de taxe au crescut fata de anul financiar precedent, urmand trendul pozitiv pe care compania scandinava l-a avut pana acum in Romania, ceea ce face ca anul 2019 sa fie anul cu cele mai bune rezultate pentru JYSK de la intrarea pe piata romaneasca.

In 2019, JYSK Romania a inaugurat 15 magazine noi, extinzandu-se in orase precum Husi, Titu, Orastie, Onesti, Valenii de Munte, Slobozia si Mioveni.
Rezultatele pozitive din anul financiar 2019 se datoreaza atat cresterii vanzarilor pentru magazinele comparabile, cat si noilor magazine deschise. In ceea ce priveste produsele, cele mai mari vanzari au fost generate de mobilierul de interior, urmate de saltele, plapumi si perne si articole pentru gradina. Din categoria de mobilier de interior, cele mai mari vanzari s-au inregistrat la dulapuri, iar cea mai mare crestere la biblioteci si etajere. Ne bucuram ca si anul acesta clientii au ales JYSK si au facut-o chiar in numar mai mare fata de anii precedenti. Ne adaptam permanent sortimentul la noile trenduri, aducem constant produse noi, cu design modern, scandinav, si credem ca acest lucru este important pentru clienti”, a declarat Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria.
O alta reusita a anului financiar a fost castigarea titlului de Best Employer, un premiu acordat de AON care atesta faptul ca angajatii JYSK Romania se simt implicati, motivati si multumiti la serviciu.
Anul acesta am facut investitii semnificative. In zona IT si digitalizare am investit masiv pentru a ne asigura ca JYSK se numara printre cei mai buni atunci cand vine vorba de cumparaturile online. Apoi, am inaugurat centrul de distributie din Bozhurishte, Bulgaria, am inaugurat un numar record de magazine in toata lumea si am intrat pe piata din Irlanda”, a declarat Jan Bøgh, CEO JYSK.
Tot anul acesta am decis sa unim in cadrul aceleiasi companii cele doua entitati de business, JYSK Nordic si DANISCHES BETTENLAGER. Ambele faceau parte din Lars Larsen Group, dar functionau ca afaceri separate. Acum vor avea acelasi management, aceleasi sisteme de lucru si aceeasi identitate.
2019 a fost si anul in care angajatii JYSK si-au luat adio de la fondatorul companiei, Lars Larsen, care s-a stins din viata in luna august, la varsta de 71 de ani.
“Noul nostru Presedinte al board-ului, Jacob Brunsborg (n.r. fiul lui Lars Larsen) face parte de multi ani din procesul decizional al companiei JYSK. De aceea, disparitia lui Lars Larsen nu inseamna ca vom face schimbari sau ca ne vom incetini extinderea in viitor” spune Jan Bøgh.
Rezultate in Romania pentru anul financiar 2019
  • Cifra de afaceri: 582 milioane lei (anul financiar s-a incheiat la data de 31.08.2019)
  • Crestere fata de anul financiar 2018: 20,5 %
  • Profit brut inainte de taxe: 75,6 milioane lei
  • Crestere fata de anul financiar 2018: 12,8 %
  • JYSK a inaugurat primul magazin in Romania in 2007, acum 12 ani
  • In anul financiar 2019 JYSK a deschis 15 magazine noi in Romania
  • JYSK are in prezent 80 de magazine in Romania si peste 860 de angajati

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  JYSK Romania anunta rezultate record pentru anul financiar 2019, un an plin de evenimente