Lectură de 2 minute

23 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Jumbo amână construcția magazinelor din Sibiu și Iași, din cauza problemelor de aprovizionare

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Prima jumătate a acestui an a adus rezultate financiare mai bune decât în 2020 pentru retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo, care se ocupă de achiziția de terenuri pentru noi magazine în Sibiu și Iași, dar este nevoit să amâne inaugurările din cauza pandemiei și a problemelor din lanțul de aprovizionare.

Rezultatele financiare ale grupului Jumbo, prezent în Grecia, România, Bulgaria și Cipru, au fost afectate în primele luni din acest an, dar cifra de afaceri a grupului în primele șase luni a crescut cu 12,54%, ajungând la 313,78 milioane de euro, comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. Anul acesta, asemenea anului trecut, produsele de casă au fost cele mai vândute articole la nivel de grup, cu 43,8% din total, fiind urmate de jucării, articole sezoniere, dulciuri și alte snack-uri.

Magazinele din România au generat în primul semestru din acest an 23,10% din cifra de afaceri a grupului și au contribuit cu 27,52% din EBITDA, valori în creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior. Piața din România rămâne a doua, după Grecia, unde Jumbo are cele mai multe magazine care generează aproape 56% din cifra de afaceri a grupului.

Vânzări în creștere pentru Jumbo România

În prima jumătate de an, Jumbo România a raportat vânzări nete în valoare de 72,4 milioane de euro, în creștere față de anul trecut, când a raportat vânzări de 53,7 milioane de euro și un profit brut de 36,7 milioane de euro, cu 10 milioane de lei mai mult ca anul anterior, potrivit raportului financiar publicat de companie.

Grupul a continuat achiziția de terenuri în Iași și Sibiu, unde Jumbo va deschide hiper-magazine cu suprafața de 14.000 de metri pătrați.

Deși grupul nu și-a redus din investiții, lipsa produselor cauzată de problemele în fluxul de aprovizionare duce la amânarea deschiderii de noi magazine și depozite, precum și lansarea unui magazin online pe piața locală. Excepție a făcut magazinul din Craiova, care a fost deschis în luna octombrie a acestui an.

De asemenea, deschiderea magazinului online este în așteptare pe plan local.

La finalul lunii iunie, compania din România avea angajamente contractuale pentru construirea de clădiri în valoare de 12 milioane de euro.

Citeste si:
Undelucram.ro: Care au fost cei mai apreciați angajatori în 2023
Undelucram.ro: Care au fost cei mai apreciați angajatori în 2023

Grupul Jumbo are o rețea de 80 de magazine: 52 în Grecia, 5 în Cipru, 9 în Bulgaria și 14 în România și magazine online în Grecia și Cipru. În România, grupul a intrat în august 2006 și în prezent operează 14 hiper-magazine: 4 în București și câte unul în Timișoara, Oradea, Arad, Ploiești, Pitești, Constanța, Suceava, Bacău, Brăila și Brașov. Jumbo are 1.324 de angajați pe plan local, dintre care 43 sunt sezonieri.

Sursa foto: Toni Genes | Shutterstock

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Jumbo amână construcția magazinelor din Sibiu și Iași, din cauza problemelor de aprovizionare