Lectură de un minut

28 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Jucător nou pe piața florăriilor: Artezania, afacerea de familie deschisă cu 15.000 euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Antreprenorul constănţean Cătălin Neacşu a lansat în luna iunie a anului trecut site-ul de aranjamente florale Artezania.ro, urmat de inaugurarea unei florării fizice în Mangalia, oraşul natal, în urma unei investiţii de 15.000 euro care a presupus achiziţia de materiale prime, produse publicitare, mobilier și construcția unui site.

Prima florărie specializată în decorațiuni din reţeaua Artezania este localizată în Mangalia, Str. Matei Basarab 33, într-o locaţie de 16 mp. Valoarea medie a bonului pentru un produs floral este de 100 de lei, iar traficul în florărie este de peste 100 persoane pe lună.

„Am pornit acest prim proiect antreprenorial din pasiune pentru flori şi decoraţiuni, încurajată de familie, dar şi din pură curiozitate, pentru a experimenta un alt tip de activitate care să îmi permită să petrec mai mult timp cu cei dragi, dar şi să creez propriile produse creative, frumoase, sensibile, ce reprezintă cadourile ideale pentru persoana iubită”, mărturiseşte Alina Neacşu, cofondator Artezania.

Oferta pe care o pune la dispoziţie Artezania conține aranjamente realizate manual din flori din săpun, licheni decorativi și flori criogenate. Artezania îşi propune să fie activă şi pe segmental aranjamentelor florale corporate.

Artezania vrea să mai deschidă o florărie

Pe termen scurt, antreprenorii vor să deschidă o a doua florărie în oraşul Constanţa şi doresc să ajungă la o cotă de 20% din piaţa de aranjamente florale în doi ani, concentrându-şi eforturile pe investiţiile în site, produse, livrări online, dar şi pe inaugurarea de noi florării la nivel naţional.

Luna decembrie a fost o lună activă, cu un rulaj mare al comenzilor, iar Artezania a avut un rulaj de 20.000 de lei al vânzărilor, doar pentru această perioadă. În primele 7 luni de la inaugurare, printre cele mai solicitate produse florale au fost aranjamentele din flori de săpun, dar şi seturile cadou, achiziţionate de către 70% femei şi 30% bărbaţi.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Jucător nou pe piața florăriilor: Artezania, afacerea de familie deschisă cu 15.000 euro