Lectură de 2 minute

08 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Jucăriile LEGO rămân preferatele copiilor? Ce profit a avut compania în 2022 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul LEGO a anunțat rezultate financiare complete pentru întreg anul 2022, depășind ritmul de creștere al industriei jucăriilor și câștigând cotă de piață. Venitul anual a crescut cu 17%, atingând 64,4 miliarde de coroane daneze (DKK), în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, luând în considerare și impactul cursurilor de schimb valutar străine.  

Sursa foto: Lego

Profitul operational a crescut cu 5%, atingând 17,9 miliarde de coroane daneze, față de 17 miliarde în 2021. Profitul net înregistrat a fost de 13,8 miliarde de coroane daneze (DKK), cu 4% mai mult față de cele 13,3 miliarde înregistrate în 2021.

Vânzările au crescut cu 12% în 2022, înregistrând creșteri în toate piețele majore, mai ales în America de Nord și de Sud și în vestul Europei.

Compania LEGO și-a extins portofoliul

În 2022 Grupul LEGO a continuat investițiile în initiative strategice, precum canalele de retail, inovarea de produs, platformele de retail atât proprii cât și ale partenerilor, fizice sau online, capacitatea de producție, digitalizare și sustenabilitate. 48% dintre produse au fost noi, create pentru a stârni interesul constructorilor, indiferent de vârstă sau pasiuni.

Printre temele cele mai populare se numără jocurile dezvoltate in-house, precum LEGO City, LEGO Icons și LEGO Technic, dar și teme dezvoltate alături de parteneri de proprietate intelectuală, precum LEGO Star Wars sau LEGO Harry Potter.

În cursul anului, Grupul LEGO a inaugurat 155 de magazine, rețeaua numărând astfel 904 de magazine la nivel global.

De asemenea, compania a avansat și în materie de proiecte de extindere a capacității pentru trei dintre fabricile existente, a început construcția unei fabrici cu 0 emisii de carbon în Binh Duong, Vietnam, și a anunțat planurile de a construi o fabrică neutră în ceea ce privește emisiile de carbon în Richmond, VA, S.U.A, pentru a întâmpina cererea viitoare din cele două Americi.

Totodată, Grupul LEGO a accelerat investițiile în transformarea digitală pentru întreg business-ul. Compania preconizează o creștere a veniturilor de o singură cifră în 2023, continuând să accelereze investițiile în inițiative strategice.

Citeste si:
Electronice care nu mai poluează mediul?! Ce sunt Papertronics
Electronice care nu mai poluează mediul?! Ce sunt Papertronics

Grupul LEGO s-a angajat să îmbunătățească reprezentările și să elimine stereotipurile de gen din portofoliu și din activitățile de marketing. În ultimul an, compania a introdus personaje cu dizabilități în seturile LEGO iar gama LEGO Friends a fost reimaginată pentru a celebra diversitatea si optimismul copiilor din ziua de azi.

Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca în 1932 de Ole Kirk Kristiansen. Numele este derivat din două cuvinte daneze, LEg GOdt, cu semnificația „Joacă bine”. Astăzi, Grupul LEGO continuă să fie o companie de familie, cu sediul central în Billund. Produsele LEGO sunt comercializate în peste 130 de țări din întreaga lume.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Jucăriile LEGO rămân preferatele copiilor? Ce profit a avut compania în 2022