Lectură de un minut

10 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Johnson & Johnson oferă peste 8,14 miliarde de euro pentru a evita procesele legate de pudra de talc 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Gigantul farmeceutic și producător de bunuri de larg consum Johnson & Johnson (J&J) a propus să aducă o contribuție de 8,9 miliarde de dolari (8,14 miliarde de euro) pentru a soluționa toate procesele actuale și viitoare legate de presupusa legătură dintre cancer și pudra de talc Johnson&Johnson pentru copii.

Sursa foto: Captură video/ YouTube

Concret, filiala LTL Management (LTL), creată pentru a centraliza gestionarea tuturor cererilor de despăgubire, a solicitat din nou insolvența pentru a obține aprobarea unui plan de reorganizare care va încerca să rezolve „în mod echitabil și eficient" toate cererile de despăgubire împotriva multinaționalei în legătură cu litigiile privind pudra de talc, potrivit Inforetail.

Așadar, compania a fost de acord să plătească o sumă de 8,9 miliarde de dolari, plătibilă pe o perioadă de 25 de ani, pentru a soluționa toate creanțele „actuale și viitoare" legate pudra de talc.

Această sumă reprezintă o creștere substanțială față de cele 2 miliarde de dolari (1,83 miliarde de euro) prevăzute în propunerea anterioară, făcută în cadrul cererii inițiale de intrare în faliment a companiei LTL în octombrie 2021.

Mai mult, Johnson & Johnson se confruntă cu aproximativ 38.000 de procese din partea consumatorilor și a supraviețuitorilor acestora, care susțin că produsele sale cu talc au cauzat cancer din cauza contaminării cu azbest, o substanță cancerigenă cunoscută.

Compania neagă acuzațiile, spunând că decenii de teste științifice și aprobări de reglementare au arătat că pudra de talc produsă de ei nu prezintă riscuri pentru sănătate și nu conține azbest. Totuși, compania a anunțat anul trecut întreruperea comercializării produsului.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Johnson & Johnson oferă peste 8,14 miliarde de euro pentru a evita procesele legate de pudra de talc