Lectură de un minut

10 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Israel interzice comerțul cu blănuri de animale pentru industria modei

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Israel a interzis prin decret ministerial comerțul cu blănuri de animale pentru industria modei, a anunțat Ministerul israelian al Mediului. Astfel, Israel a devenit prima țară care a impus o legislație atât de strictă în acest sens, notează Agerpres.

 

„Comerţul cu blănuri de animale, atât pentru import, cât şi pentru export, va fi interzis, cu excepţia nevoilor din cercetare, învăţământ şi anumite tradiţii religioase", a anunţat ministerul israelian într-un comunicat, precizând că interdicţia va intra în vigoare peste şase luni.

Blănurile de animale rămân valabile pentru tradițiile religioase

Utilizarea blănurilor animale pentru realizarea tradiţionalului "schtreimel", o pălărie din blană naturală pe care o poartă unii dintre evreii ultraortodocşi, rămâne autorizată.

Industria comerţului cu blănuri provoacă suferinţe inimaginabile animalelor, iar acest decret va transforma piaţa modei israeliene, făcând-o mai bună în ceea ce priveşte respectarea normelor de mediu", a declarat în acelaşi comunicat Gila Gamliel, ministrul Mediului din Israel.

Mai mult, Israel s-a impus în fața acestei mișcări și a interzis deja încă din 1976 creșterea animalelor pentru blănurile lor. Interzicerea totală a comerțului cu blănuri de animale este în vigoare în doar câteva regiuni ale lumii, printre care Sao Paulo în Brazilia şi statul american California. India a adoptat o reglementare similară la nivel naţional, însă doar pentru blănurile de nurcă, vulpe şi şinşila.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Israel interzice comerțul cu blănuri de animale pentru industria modei