Lectură de 2 minute

11 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Isopan Est a vândut panouri sandwich de peste 94 milioane de euro în 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Isopan Est, companie producătoare de panouri termoizolante, a raportat o cifră de afaceri de 94,5 milioane de euro și o producție de 3,91 milioane de metri pătrați de panouri termoizolante, cantitate în creștere cu 12% față de anul precedent.

Sursa foto: Isopan Est

Potrivit unei analize efectuată de agenția Neomar, în 2023 piața din România a avut o valoare totală de 246,18 milioane de euro, fiind produse în total 11,09 milioane de metri pătrați de panouri. Conform acestui raport, Isopan Est are o cotă de piață de 23,6% pe segmentul producție, fiind liderul absolut al pieței.

Pe segmentul de producție, Isopan Est anunță că a realizat 3,91 milioane de metri pătrați de panouri sandwich în 2023, în creștere cu aproape 12% față de anul precedent. Din această cantitate, peste 2,6 milioane de metri pătrați de panouri au fost comercializate pe piața internă, ceea ce reprezintă o creștere de 23,8% față de 2022. De asemenea, aproape 1,3 milioane de metri pătrați au mers la export, Isopan devenind unul dintre principalii contribuitori ai acestui segment important din economia României.

Planul de investiții al companiei prevede alocarea sumei de 5 milioane de euro pentru 2023 și 2024, dar și lansarea unor produse noi pentru piața din România. Anul trecut a fost finalizată o investitiție de un milion de euro în noul produs al Isopan, FORTELIA, și a fost demarată investiția în extinderea capacităților de stocare a materiilor prime, un nou depozit de produse chimice cu o sală de amestec specială pentru dezvoltarea de noi soluții sau tipuri de spumă, concomitent cu implementarea SAP.

Printre proiectele semnificative la care Isopan a contribuit în 2023 se numără un proiect special ce a angrenat întreaga companie și a presupus livrarea a 187 de mii de metri pătrați de panouri în Turcia, materialele fiind folosite pentru construcția locuințelor provizorii pentru sinistrați. De asemenea, compania a livrat panouri pentru parcurile logistice VGP din Timisoara și Brasov, depozitul Fan Courier Stefanești, magazinele Jumbo din Sibiu și Iași, hypermarketul Carrefour din Bacău, fabrica Lidas Tulcea, magazinul Hornbach Constanța, extinderea fabricii Pirelli, fermele Carmistin, magazine Penny și Kaufland, centrul comercial Argeș Mall din Pitești, parcurile logistice Eli Parks sau CTP Serbia.

Isopan Est, parte a grupului italian Isopan, are o experiență de 45 de ani în producția panourilor metalice termoizolante, iar în România grupul este prezent încă din 2007. Grupul Isopan are sediul în Verona și este prezent în Italia cu două unități de producție, la Frosinone și la Verona. Prezența extinsă pe teritoriu și o rețea consolidată de colaboratori comerciali ne permite să fim prezenți pe cele mai importante piețe din lume prin șase companii, aflate pe trei continente.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Isopan Est a vândut panouri sandwich de peste 94 milioane de euro în 2023