Lectură de 2 minute

27 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Ionuț Georgescu, CEO Fepra: Vom construi cel mai mare parc de economie circulară din zona Capitalei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Ionuț Georgescu, Founder & CEO Fepra, a dezvăluit la retailArena cel mai nou proiect al companiei și a lansat și un avertisment privind obligațiile de mediu care va ”lovi” business-urile din România în următorii ani.

 

Sursa foto: retail.ro/Ovidiu Udrescu

Pe 26 octombrie, a dezvăluit Ionuț Georgescu la retailArena, Fepra va anunța oficial achiziția unui teren cu hale care va deveni cel mai mare parc de economie circulară din zona București-Ilfov și județele adiacente. ”Vor fi 6 hectare dedicate 100% colectării și reciclaării, vrem să adăugăm și alte componente cum ar fi zona de textile”, a precizat el.

Compania împlinește zece ani. De la 3 oameni a ajuns la 150 și acoperă aproape toată paleta economiei circulare, cu focus pe ambalaje, iar CEO-ul său vede România ca pe un viitor hub de reciclare.

O relație mai strânsă între producători, retaileri, reciclatori și consumatori

Ionuț Georgescu a avertizat însă că greul abia începe. ”Trebuie să schimbă relația producător-retailer-industrie de reciclare-consumator”, a spus el.

”La un moment dat, un producător a schimbat capacul. Până atunci era dintr-un aliaj de aluminiu, aveam un echipament de 80.000 de euro care scotea acele capace. Marketingul producătorului a schimbat capacul, noi a trebuit să schimbăm echipamentul. Îi spuneam CEO-ului «M-ai omorât, iar trebuie să investesc». Trebuie să vorbim între noi la fiecare schimbare”, a explicat CEO-ul Fepra.

Anul viitor, a avertizat el, vine un nou regulament UE care include obligații de reutilizare, dreptul de reparare etc. De exemplu, e-commerce-ul va trebui, începând din 2025, să aibă un reprezentant în fiecare stat membru în care face livrări - pentru responsabilitatea privind produsele ambalate.

Citește textul integral pe wall-street.ro.

retailArena este organizat de retail.ro și wall-street.ro, având ca Online Commerce Partner pe Fan Courier, la categoria Gold Partners pe Mastercard, P3 Logistic Parks, WDP, eMAG, Penny, Lidl, dar și pe Altex, Offerista Group, httpool, Sameday, nhood, tbi bank, Mokka, Invest HK, Innnobyte, VIVO Mall, Hervis, Environ, IULIUS, Vodafone, Cometex și Payten ca Silver Partners, sponsori fiind Mavericks, ROPECO, e-Mobility Rentals, Tappy.ro, Tomra, Fepra, și 4pay.ro.

Citeste si:
De ce este România diferită de celelalte țări europene în care există Sistemul de Garanție-Returnare
De ce este România diferită de celelalte țări europene în care există Sistemul de Garanție-Returnare
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ionuț Georgescu, CEO Fepra: Vom construi cel mai mare parc de economie circulară din zona Capitalei