Lectură de 2 minute

13 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Intesa Sanpaolo Bank a lansat serviciul de plăți instant

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Sistemul de plăţi interbancare instant este tot mai solicitat în ultima perioadă, atât de clienţii persoane fizice, cât şi de persoanele juridice. În aceste condiţii, Intesa Sanpaolo Bank a lansat serviciul de plăți online în lei ce permite transferurile în cel mult 10 secunde de la inițierea plății.

Sursa foto: Intesa Sanpaolo Bank / Facebook

„Aderarea Intesa Sanpaolo Bank la grupul băncilor care au implementat serviciul de plăţi interbancare instant face parte din strategia noastră de digitalizare a produselor și serviciilor băncii. Posibilitatea de a transfera bani în timp real, oricând, inclusiv în afara orelor obișnuite de program, în deplină siguranță, către alte bănci din România, va fi curând noul standard de plată. Serviciul este disponibil pentru plățile în lei efectuate prin intermediul aplicației Internet Banking I@Bank”, a declarat Dan Sandu, Director General Intesa Sanpaolo Bank.

Serviciul a fost implementat prin colaborarea cu Asseco SEE (ASEE) România, companie parteneră cu care banca are o colaborare îndelungată în realizarea de proiecte care se aliniază la strategia de digitalizare a Intesa Sanpaolo Bank.

Intesa Sanpaolo Bank este cea de-a noua bancă din România care oferă clienţilor posibilitatea de plăţi instant. Acestea pot fi efectuate în aproximativ 4 secunde şi în limita a 50.000 de lei, cu condiţia ca transferul să se facă către un cont deschis la o bancă ce oferă acelaşi serviciu.

Intesa Sanpaolo Bank este subsidiara din România a Grupului Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai importante grupuri bancare din Italia, care oferă servicii familiilor, afacerilor și economiei reale, cu o prezență internațională semnificativă.

Angajamentul puternic față de aspectele ESG al Grupului include acordarea până în 2025 de împrumuturi în valoare de 115 miliarde euro pentru proiecte cu impact în comunitate sau ecologie și a 500 milioane euro în contribuții.

Intesa Sanpaolo se angajează că va avea un rezultat Net Zero pentru propriile emisii până în 2030 și până în 2050 pentru portofoliile sale de împrumuturi și investiții.

Grupul ASEE operează în 23 de țări și are aproape 3.500 de angajați. ASEE face parte din Grupul Asseco, cea mai mare companie IT din Polonia și din Europa Centrală și de Sud-Est. Grupul Asseco este prezent în peste 55 de țări (majoritatea țărilor europene, Israel, SUA, Africa, Japonia și Canada) și are peste 27.000 de angajați.

Citeste si:
Lande, companie letonă de finanțare în domeniul agriculturii, vrea să sprijine fermierii români
Lande, companie letonă de finanțare în domeniul agriculturii, vrea să sprijine fermierii români

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Intesa Sanpaolo Bank a lansat serviciul de plăți instant