Lectură de un minut

15 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Interbrands a finalizat preluarea companiilor locale ale grupului Orbico și devine cel mai mare distribuitor de bunuri de larg consum din România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Interbrands a finalizat în octombrie preluarea companiilor locale ale grupului Orbico din România - Orbico SRL, Orbico Beauty SRL și Professional Brands Marketing & Distribution SRL. În viitorul apropiat, compania va opera sub denumirea Interbrands Orbico, care a devenit cel mai mare distribuitor de bunuri de larg consum din România, cu o cifră de afaceri de 800 milioane de euro.

Interbrands Orbico aduce clienților un portofoliu cu peste 200 de branduri și 12.000 de produse din categorii precum tutun, parfumerie, uz casnic, alimentare și non-alimentare.

Printre partenerii din portofoliul Interbrands Orbico se numără Philip Morris, Procter & Gamble, Bolton (Rio Mare), Lindt, Kellogg's (Pringles), Duracell, Fater (Ace), Klintensiv, Dalli (Bonux), Tchibo, Wella, Coty, Converse și Revlon.

Ioana Boghenco este președinte al Consiliului de Administrație și director general, Ivanka Ivanova - membru al Consiliului și director operațiuni, iar Laurențiu Lăcătușu - membru al Consiliului și director comercial.

Interbrands Orbico lansează o platformă digitală B2B

Compania vizează trei mari direcții de dezvoltare pentru viitorul apropiat: lansarea platformei digitale business-to-business, automatizarea fluxurilor și capabilităților logistice și implementarea unor noi modele de business conexe distribuției convenționale.

Vânzările Orbico Group, până la acest moment, la nivel european, sunt de aproximativ 3 miliarde de euro, dintre care 800 de milioane de euro sunt generate de piața din România. Obiectivul Interbrands Orbico este de a depăși pragul de 1 miliard de euro în perioada următoare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Interbrands a finalizat preluarea companiilor locale ale grupului Orbico și devine cel mai mare distribuitor de bunuri de larg consum din România