Lectură de 2 minute

07 Jan 2022 - Știri și Noutăți

INS: Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 5% în noiembrie 2021, comparativ cu aceeași perioadă din 2020

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul, principalul barometru pentru consumul privat, a înregistrat în luna noiembrie o creștere de 5%, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). 

Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut în noiembrie 2021, coamparativ cu luna precedentă, cu 2,4%, ca urmare a creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare cu +5,7% și la comerțul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,1%). Însă, vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 0,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, cu 0,4% datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,2%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 2,1%.

Raportat la luna noiembrie 2020, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2021, a înregistrat o creștere de 5% datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+16,7%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,4%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,5%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2021, comparativ cu luna noiembrie 2020, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 5,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine 3/4 specializate (+14,3%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,7%) şi la vânzările de produse nealimentare (+2,6%).

Sursa foto: Unsplash

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  INS: Cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 5% în noiembrie 2021, comparativ cu aceeași perioadă din 2020