Lectură de 3 minute

30 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Innobyte, dezvoltator român de software specializat în eCommerce, a înregistrat venituri de peste cinci milioane de lei în primul semestru din 2021

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Innobyte, unul dintre principalii jucători de pe piața de dezvoltare software și eCommerce, raportează o creștere cu peste 40% a cifrei de afaceri în primul semestru al anului în curs, ajungând la peste cinci milioane de lei, și un EBITDA de 1,2 milioane lei, cu 23% mai mare decât în perioada similară a anului trecut. Pentru 2021, Innobyte estimează că se va apropia de pragul de 10 milioane lei cifră de afaceri, iar EBITDA va ajunge la 2,2 milioane lei.

“Avântul pe care l-a înregistrat online-ul în 2020 se menține și în 2021, favorizând dezvoltarea industriei eCommerce, iar în primele 6 luni am lucrat la capacitate maximă. Creșterile înregistrate de Innobyte sunt ușor peste estimările inițiale, atât datorită unor noi proiecte intrate în portofoliu, cât și a cererilor venite din partea clienților actuali, iar nevoia operatorilor de magazine online de a găsi un partener de dezvoltare eCommerce persistă”, a declarat Cătălin Bordei, managing partner Innobyte.

În primele șase luni ale anului, Innobyte a înregistrat, de asemenea, și o creștere a proiectelor de consultanță eCommerce. Astfel, compania a finalizat deja două proiecte de consultanță, iar un al treilea va începe în toamnă. Serviciile de consultanță eCommerce oferite de Innobyte sunt esențiale în definirea cerințelor de business și a specificațiilor tehnice și preced un proiect online de succes. Conform reprezentanților companiei, piața locală de eCommerce a ajuns la un nivel mai ridicat de maturitate în ultimii ani, astfel încât proiectele de consultanță sunt din ce în ce mai solicitate de clienți.

Pentru a doua jumătate a anului în curs, Innobyte mizează pe proiectele de dezvoltare și mentenanță eCommerce, audit și consultanță pentru magazine online, atât pentru clienții din România, cât și pentru cei din Europa. Pentru industria locală de eCommerce, semestrul al doilea din fiecare an începând cu 2011 este marcat de perioada de Black Friday și provocările asociate. Pentru Innobyte, această perioadă vine cu proiecte ample de sprijinire a activității clienților existenți, noi dezvoltări și optimizări.

„Black Friday este o perioadă esențială pentru activitatea magazinelor online, generând vânzări semnificative în a doua jumătate a anului, iar pregătirea infrastructurii și optimizarea performanțelor platformelor necesită pregătiri susținute. Estimăm că în perioada Black Friday 2021 vom suplimenta resursele umane și tehnice pentru susținerea partenerilor noștri în acest tip de proiecte”, menționează Cătălin Bordei.

Clienții Innobyte sunt jucători importanți din industriile locale și regionale de tehnologie, retail, servicii, sănătate, domeniul bancar, juridic, turism sau fashion precum: British American Tobacco, Noriel, European Space Agency (ESA), Fashion Days, eMag, PayU, iStyle, Denner Weinshop, F64.

Innobyte este o companie românească de dezvoltare software specializată în eCommerce care vizează maximizarea potențialului de business al partenerilor săi prin dezvoltarea unor platforme de eCommerce sigure, scalabile și inovative.

Pe lângă serviciile de dezvoltare și de mentenanță eCommerce oferite, Innobyte asigură și servicii de securitate, analiză și îmbunătățirea performanței, audit și consultanță de business. În cei 15 ani de activitate, compania a dezvoltat aplicații software pentru de clienți care activează în tehnologie, retail, servicii, sănătate, domeniul bancar, juridic, turism sau fashion.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Compania este un business 100% românesc și a fost fondată de antreprenorul Cătălin Șomfălean, care conduce Innobyte alături de Cătălin Bordei, ambii în rol de managing partners. Innobyte a intrat recent în portofoliul de investiții Life is Hard, companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, piața, AeRo.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Innobyte, dezvoltator român de software specializat în eCommerce, a înregistrat venituri de peste cinci milioane de lei în primul semestru din 2021