Lectură de 2 minute

24 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Indra Mihăilă, PepsiCo: Circa 95% din necesarul materiei prime provine din România

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Relația dintre producătorii locali și marile companii din țară este un subiect intens dezbătut în agricultura românească. În acest sens, Indra Mihăilă, Corporate Affairs Lead PepsiCo, a precizat numărul fermierilor români cu care PepsiCo lucrează, dar și câte tone de cartofi sunt necesare pentru producția binecunosutelor chipsuri. 

Sursa foto: InternetCorp

”Lucrăm cu 23 de fermieri și cooperative agricole din circa șase județe din țară. Avem aproape 1.100 de hectare de teren de pe care recoltăm materia primă pentru produsele noastre. Dacă în 2005 achiziționam undeva la 5.000 de tone de cartofi pe lună, acum am ajuns la 40 - 50.000 de tone de cartofi produse și recoltate local”, a explicat Indra Mihăilă, la evenimentul Agricultura Viitorului.

Aceasta a precizat că circa 95% din necesarul materiei prime provine din România, de la producătorii locali cu care PepsiCo are parteneriate încă de la începutul activității sale în țară. Bineînțeles, atunci când cantitatea recoltată local nu este suficientă, PepsciCo apelează la import.

”România are ferme care sunt predate din tată în fiu, din mamă în fiică, deoarece avem și fete care vor să lucreze în agricultură și să ducă generația mai departe. Iar pentru noi este foarte important ca acești agricultori să practice ceea ce noi numim agricultură regenerativă”, a completat Mihăilă.

Produsele PepsiCo sunt savurate de consumatori din peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 91 de miliarde dolari în 2023, adusă de un portofoliu de alimente și băuturi care include Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker și SodaStream. Portofoliul PepsiCo este alcătuit dintr-o gamă variată de produse alimentare și băuturi, incluzând numeroase branduri iconice ce generează fiecare, anual, peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail. 

Agricultura Viitorului este un eveniment organizat de Wall-Street.ro și Retail.ro, în parteneriat cu Arggo, Adama, Agreena, CEC Bank, PepsiCo și Lidl și sponsorizat de Agricover.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Indra Mihăilă, PepsiCo: Circa 95% din necesarul materiei prime provine din România