Lectură de un minut

16 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Inditex, compania mamă a ZARA, devine a opta cea mai valoroasă companie din Europa

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Multinaționala a intrat în grupul celor zece companii europene cu cea mai mare valoare bursieră pe poziția a opta, cu un preț al acțiunilor care se menține în jurul valorii de 40 de euro pe acțiune și o valoare bursieră de 122.204 milioane de euro. 

 

 

Inditex sparge ringul de tranzacționare. Multinaționala galeză, cel mai mare grup de retail de modă la nivel global, a intrat astăzi pe poziția a opta pe podiumul celor mai mari zece companii europene în funcție de valoarea bursieră. Valoarea acțiunilor companiei a atins un maxim istoric de 40 de euro pe acțiune pe 30 ianuarie, potrivit modaes.com.

Intrarea în grupul celor zece companii are loc cu o lună înainte de publicarea rezultatelor sale anuale pentru 2023, care vor fi anunțate pe 13 martie. În primele nouă luni ale exercițiului financiar (până în octombrie), Inditex și-a majorat deja cifra de afaceri cu 11%, până la 25.609 milioane de euro.

Mai mult, profitul companiei a crescut cu 32,5%, până la 4.102 milioane de euro, cu doar 28 de milioane mai puțin decât rezultatul record înregistrat în 2022. Toate acestea sugerează un sfârșit de an istoric pentru companie.

De asemenea, acțiunile companiei au început anul cu o valoare de 24,6 euro și au înregistrat o reevaluare de 60%, ajungând la 39,4 euro. Această creștere i-a adus companiei un loc în top cinci al Euro Stoxx 50, cel mai mare indice bursier din zona euro, după UniCredit, Ferrari, Stellantis și BBVA.

În 2024 se așteaptă la o creștere mai moderată, dar valoarea acțiunilor va rămâne în jurul valorii record atinse la sfârșitul lunii ianuarie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Inditex, compania mamă a ZARA, devine a opta cea mai valoroasă companie din Europa