Lectură de 2 minute

13 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Începe Chocolate Saga, ”festivalul” la care găsim și înghețată cu gust de magiun sau colivă

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

A treia ediție Chocolate Saga începe pe 14 iunie, cu 30 producători de ciocolată din România, 5 internaționali (Polonia, Moldova și Bulgaria) și peste 30 de companii din domeniile conexe. Este prima ediție care găzduiește o secțiune de business to business, cu materii prime și echipamente în valoare de peste 30 de milioane de euro. 

Sursa foto: Chocolate Saga

Din atracțiile expoziției: înghețată cu gust de magiun și pâine prăjită, bomboane cu cătină, ciocolată cu pătrunjel, trufe cu urdă, praline pe bază de sfeclă sau înghețată cu gust de… colivă. Pe tot parcursul evenimentului se vor desfășura ateliere pentru adulți si copii, precum și un concert Mascotele Zurli.

"În ciuda aparențelor, munca din laboratoarele de cofetărie se bazează mult pe cercetare. Maestrul ciocolatier trebuie sa stăpânească atât de bine procesele și reacțiile chimice încât sa poată crea gusturi incredibile, care durează și care sunt sănătoase pentru corp. Nu ne așteptam să ne trezim și cu ciocolata-medicament, dar spre marea noastră bucurie chiar asta se întâmplă la aceasta ediție", declară Adina Istrate, organizator Chocolate Saga.

Bomboana-medicament: pralina cu inulină din cicoare care scade glicemia

Cofetăriile DULCELLE vin cu cea mai mare inovație în materie de cercetare de laborator de cofetarie – pralina care scade glicemia. Glicemia va fi testata live, în timpul târgului, de către dr. Ioana Mușetescu înainte și după ingerarea ei, pentru a putea demonstra efectele benefice ale acesteia.

“Am creat de curând, împreună cu Gabriela Berechet, doctor în gastrotehnică, o pralină absolut senzațională, care ar trebui să scadă glicemia. Ea conține magiun de Topoloveni, cu cicoare și ovăz dar si inulină, un ingredient natural din cicoare despre care se știe că scade glicemia”, transmite Carmela Dragomir, Cofetăriile Delice.

Tot la capitolul inovație se înscriu și echipamentele de ultima generație, care îi ajută pe ciocolatieri.

"Venim la această ediție cu un portofoliu de echipamente în valoare de peste un milion de euro și observăm o creștere de la an la an a acestui segment. Dintre noutăți aș sublinia cabina de pulverizare ciocolată, dar și Tuttuno Ice, un echipament care dozează și formează pralinele si injectează în ele umplutură cu înghețată", adaugă Irina Gavrila, Chocoline.

Chocolate Saga ediția III începepe 14 iunie, ora 12.00, la Sala Palatului din București și va dura până pe 16 iunie. Biletele se găsesc pe entertix.ro și costa 20 de lei, iar copiii sub 10 ani au gratuitate.

Citeste si:
5 to go bate palma cu City Grill și inaugurează două cafenele în aeroportul Henri Coandă
5 to go bate palma cu City Grill și inaugurează două cafenele în aeroportul Henri Coandă

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Începe Chocolate Saga, ”festivalul” la care găsim și înghețată cu gust de magiun sau colivă