Lectură de un minut

11 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Încă un mare retailer recurge la disponibilizări masive pentru a reduce cheltuielile

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Compania americană Levi Strauss, care se află într-o strategie de reducere a personalului la nivel mondial, va reduce până la 15% din forța sa de muncă la nivel global, ceea ce va însemna până la 800 de concedieri. 

Sursa foto: unsplash

Levi Strauss și-a lansat planul strategic pe 29 ianuarie, cu scopul de a reduce costurile la nivel mondial. Compania se așteaptă ca acest plan să genereze reduceri de costuri de 100 de milioane de dolari în 2024, primul an de implementare. Sub numele de Project Fuel, planul presupune, de asemenea, reducerea ponderii canalului angro, scrie modaes.com.

Grupul american a încheiat ultimul exercițiu financiar (perioadă încheiată în noiembrie 2023) cu o cifră de afaceri de 6.179 milioane de dolari, practic aceeași cifră ca în 2022. Cu toate acestea, venitul net a scăzut brusc la sfârșitul anului 2023, până la 250 de milioane de dolari. Venitul net al companiei a urmat astfel doi ani de scădere a venitului net, după ce în 2022 s-a prăbușit cu 56%, la 569 milioane de dolari.

De asemenea, acesta a fost ultimul an al lui Chip Bergh în calitate de CEO al Levi Strauss, care a demisionat la sfârșitul anului 2023. Din ianuarie 2024, compania va fi condusă de Michelle Gass în calitate de CEO. Gass s-a alăturat Levi Strauss, proprietar al Levi's și Dockers, de la grupul de magazine Kohl's, unde a fost CEO. Ea a început ca președinte cu un an înainte de a prelua noua funcție.

Bergh, între timp, este unul dintre cei mai longevivi directori aflați la conducerea unui gigant mondial al modei. El a devenit președinte și CEO al Levi Strauss în 2011. Înainte de aceasta, el a mai lucrat la Procter&Gamble și mai bine de cinci ani în armata americană.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Încă un mare retailer recurge la disponibilizări masive pentru a reduce cheltuielile