Lectură de 2 minute

01 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Încă un imperiu britanic apune: Macy's, care deține și Bloomingdale's, va închide 150 de magazine

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Macy's a anunțat că intenționează să închidă 150 de magazine "neproductive" - mai mult de o cincime din imperiul său de magazine - în următorii trei ani. 

Sursa foto: Pixabay

Compania a declarat că va închide aproximativ 50 de puncte de vânzare până la sfârșitul anului 2024, după ce a emis o perspectivă comercială moderată pentru anul următor, scrie TheGuardian.

Ca parte a ceea ce numește un "nou capitol îndrăzneț", retailerul - care în ianuarie a anunțat planuri de reducere a 2.350 de locuri de muncă, sau 3,5% din forța sa de muncă - a declarat că se va concentra mai mult pe comerțul de lux.

Ca parte a acestei concentrări, Macy's intenționează să deschidă 15 dintre magazinele sale Bloomingdale's de lux și 30 de locații de cosmetice Blue Mercury.

Macy's a respins o ofertă de preluare

În paralel cu închiderile, Macy's s-a angajat să acorde prioritate investițiilor în aproximativ 350 de locații și să extindă magazinele mai mici.

Acțiunile Macy's au scăzut cu 1,4% în timpul tranzacțiilor de dinaintea pieței de pe Wall Street. Luna trecută, retailerul a respins o ofertă de preluare de 5,8 miliarde de dolari din partea fondului de investiții Arkhouse Management și a managerului de investiții Brigade Capital Management.

Chiar înainte de pandemie, marile magazine se confruntau cu o concurență intensă din partea rivalilor online. Neiman Marcus și JCPenney au solicitat amândoi protecția împotriva falimentului în baza capitolului 11.

Macy's a înregistrat o pierdere netă de 71 de milioane de dolari în ultimul trimestru din 2023, în scădere față de profitul de 508 milioane de dolari din aceeași perioadă din 2022. Vânzările au scăzut cu 1,7%, la 8,12 miliarde de dolari, ușor peste așteptările analiștilor de pe Wall Street.

Citeste si:
Mai mult de 60% din români găsesc haine mai ieftine online cu ajutorul inteligenței artificiale
Mai mult de 60% din români găsesc haine mai ieftine online cu ajutorul inteligenței artificiale

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Încă un imperiu britanic apune: Macy's, care deține și Bloomingdale's, va închide 150 de magazine