Lectură de 3 minute

01 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Încă o tranzacție uriașă în retail: ARA Europe & Gheorghe Iaciu vând parcul comercial Doraly Expo Market către dezvoltatorul de spații logistice WDP

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Compania de consultanță imobiliară iO Partners anunță vânzarea Expo Market Doraly către WDP. Echipa iO Partners a consiliat vânzătorii - ARA Europe și investitorul român Gheorghe Iaciu, cel care a fondat Expo Market Doraly în 1993.
 

Sursa foto: Doraly

Expo Market Doraly este parc comercial en-gros, cash & carry și retail din România. Situat în nord-estul Bucureștiului, acoperă o suprafață de 110.000 de metri pătrați și cuprinde un total de 37 de pavilioane, unde activează peste 400 de comercianți.

După ce anul trecut a înregistrat un volum de tranzacții de aproximativ 500 de milioane de euro, reprezentând cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, în concordanță cu tendințele globale, 2024 a avut un început bun, cu tranzacții de aproape 300 de milioane de euro închise în primul trimestru. Acesta este un semnal pozitiv care confirmă prognoza noastră privind creșterea activității pe piața imobiliară comercială.

Andrei Văcaru, CEE Head of Capital Markets în cadrul iO Partners

Principalele puncte forte ale Expo Market Doraly în atragerea unui investitor instituțional precum WDP sunt cei 31 de ani de creștere continuă, indiferent de contextul economic, baza solidă de chiriași loiali și locația excepțională între cele două centuri rutiere, cu acces facil dinspre centrul Bucureștiului, făcându-l ideal pentru a aproviziona eficient comercianții și business-urile din capitală și din regiunea sud-estică a României.

WDP este al doilea cel mai mare proprietar de spații industriale-logistice din România. WDP are o prezență puternică pe piața locală, cu un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătrați. Parcurile industriale ale companiei sunt situate în întreaga țară, în toate principalele zone urbane.Împreună cu WDP, care va efectua asset managementul activului, domnul Iaciu și echipa actuală de proprerty management vor continua să administreze proiectul.

iO Partners (IOP) este o companie de servicii imobiliare cu sediul în Viena, care oferă o gamă completă de servicii în Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia și Slovacia, inclusiv servicii de agenție, leasing, piețe de capital, evaluare, servicii de management de proiect și consultanță. Cu o prezență puternică în sectoarele industrial și de birouri și cu cea mai mare echipă de evaluare din regiune, compania are birouri în Viena, Belgrad, Bratislava, București, Budapesta și Praga, cu planuri de extindere ambițioase, susținute de o echipă remarcabilă și de un parteneriat preferat cu JLL.

Citeste si:
Afaceri NETOPIA în 2023: cât de mult au plătit românii cu cardul și care sunt previziunile pentru 2024
Afaceri NETOPIA în 2023: cât de mult au plătit românii cu cardul și care sunt previziunile pentru 2024

WDP dezvoltă și investește în proprietăți imobiliare logistice (depozite și birouri). Portofoliul imobiliar al WDP se ridică la aproximativ 7 milioane de metri pătrați. Acest portofoliu internațional de clădiri pentru industrie ușoară și logistică este repartizat pe aproximativ 300 de amplasamente în centre logistice de primă mână pentru depozitare și distribuție din Belgia, Franța, Țările de Jos, Luxemburg, Germania și România. WDP România are o prezență puternică pe piața locală, cu un portofoliu de aproape 1,7 milioane m². Parcurile industriale ale companiei sunt amplasate în toată țara, în toate zonele urbane importante - București, Timișoara, Pitești, Arad, Cluj, Brașov, Sibiu, Brăila, Deva, Constanța, Râmnicu Vâlcea și Ploiești. WDP România este lider de piață în dezvoltarea de facilități built-to-suit și în oferirea de soluții personalizate pentru companii din diverse domenii, cum ar fi producție, retail, farmaceutic sau logistică.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Încă o tranzacție uriașă în retail: ARA Europe & Gheorghe Iaciu vând parcul comercial Doraly Expo Market către dezvoltatorul de spații logistice WDP