Lectură de un minut

11 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Ikea taie din plata concediului medical Covid pentru angajații nevaccinați care se izolează

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul de mobilier și decorațiuni Ikea taie plata concediului medical Covid pentru angajații din Marea Britanie care nu sunt vaccinați anti-Covid-19 și trebuie să se izoleze, în urma contactului cu o persoană depistată, informează BBC.

Angajații nevaccinați, care nu au scutiri medicale, și sunt testați pozitiv, vor fi plătiți conform procedurii companiei în cazul concediului medical, potrivit BBC.

Angajații nevaccinați, care nu au scutiri medicale, și sunt nevoiți să se izoleze după ce au fost depistați drept contacți direcți, vor primi 9,35 de lire, concediul de plată minim, a transmis Ikea, care are circa 10.000 de salariați în Marea Britanie.

Personalul vaccinat complet și cel nevaccinat, care are motive medicale pentru a nu se vaccina, va primi plata integrală pentru concediul medical.

Mai multe companii din Marea Britanie au luat decizia de a sancționa angajații care nu se vaccinează, în contextul evoluției pandemiei la nivel mondial, a absenteismului de la muncă și a creșterii costurilor.

În Marea Britanie, persoanele vaccinate cu cel puțin două doze nu trebuie să se izoleze dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid, în timp ce persoanele nevaccinate care au intrat în contact și sunt depistate de autorități, trebuie să se izoleze.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ikea taie din plata concediului medical Covid pentru angajații nevaccinați care se izolează