Lectură de 2 minute

15 Jun 2020 - Știri și Noutăți

IKEA România nu va folosi banii de la buget pentru plata șomajului tehnic

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Ikea România a anunţat autorităţile de la Bucureşti despre intenţia de a nu folosi suma de 858.504 lei necesară plăţii şomajului tehnic pentru perioada 17 martie - 12 iunie, în condiţiile în care rezultatele companiei au fost mai bune decât se aşteptau, a scris ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe pagina sa de Facebook

"Felicitări IKEA! Tocmai am terminat o video conferinţă cu doamna Sara Del Fabbro, CEO IKEA Southeast Europe şi doamna Violeta Nenita, Market Manager IKEA România în legătură cu decizia companiei de a nu folosi suma de 858.504 lei necesară plăţii şomajului tehnic pentru perioada 17 martie - 12 iunie. Reprezentaţii companiei IKEA au spus că deşi ne aflăm în faţa multor provocări în perioada următoare, în opinia lor rezultatele companiei urmează să fie mai bune decât se aşteptau acum câteva luni de zile. Astfel compania IKEA a luat decizia de a nu folosi banii de la buget pentru plata şomajului tehnic", arată ministrul Finanţelor, scrie Agerpres.

Florin Cîţu precizează, în context, că fondurile respective vor merge în acele segmente ale societăţii care au mare nevoie de ajutor.

IKEA returnează șomajul tehnic în 9 țări

România nu este singura țară unde IKEA va returna șomajul tehnic; compania suedeză a anunțat că discută cu alte opt țări care au oferit sprijin guvernamental pentru a returna șomajul tehnic plătit angajaților în perioada în care magazinele au fost închise: Serbia, Spania, SUA, Belgia, Croația, Cehia, Irlanda și Portugalia.

Tolga Oncu, retail operations manager Ingka Group, compania care deține rețeaua IKEA, a declarat că grupul suedez se așteptau la o scădere cu până la 80% a businessului, la începutul crizei, potrivit Financial Times. Însă evoluția IKEA în timpul pandemiei, precum și redeschiderea magazinelor arată o revenire a businessului care se vede și în creșterea comenzilor.

„Acum știm mai mult decât în februarie și martie, și este corect să ne întoarcem și să spunem: Mulțumim foarte mult că ne-ați ajutat în această perioadă dificilă și acum vrem să vedem cum putem înapoia ce am primit”, a spus Oncu pentru Financial Times.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IKEA România nu va folosi banii de la buget pentru plata șomajului tehnic