Lectură de 2 minute

16 Jul 2020 - Știri și Noutăți

IKEA lansează chifteluțele vegetale cu gust și miros de carne

Anca Olteanu

IKEA lansează chifteluțele vegetale, alternativa cunoscutelor produse din carne. Acestea vor fi disponibile începând cu 1 august în restaurantele IKEA din București, în bistro și la magazinele cu delicatese suedeze.

Cantitatea de gaze cu efect de seră emisă în urma producției acestui nou sortiment echivalează cu doar 4% din totalul clasicelor chifteluțe IKEA.

La IKEA, vindem peste un miliard de chifteluțe în fiecare an și suntem conștienți în legătură cu impactul procesării de carne asupra planetei. Acum, revoluționăm acest produs și extindem familia chifteluțelor IKEA prin intermediul noii variante de legume. Obiectivul nostru cheie este acela de a recrea gustul și textura asemănătoare cărnii, folosind doar ingrediente pe bază de plante și, implicit, de a încuraja toți iubitorii de carne să le încerce. Considerăm că opțiunile alimentare mai sustenabile ar trebui să fie la îndemâna cât mai multor oameni, așa că prețul chifteluțelor de legume este la fel de accesibil precum cel al variantei de carne”, a declarat Vanja Zeljković, country food manager IKEA SEE.

După variantele cu carne de porc, vită, pui, opțiunea vegetariană sau cea din somon, noile chifteluțe vegetale vin cu ingrediente care substituie carnea, ingrediente pe bază de plante, obținute din proteine de mazăre galbenă, ovăz, cartofi, ceapă și mere. În restaurantele IKEA, chifteluțele vegetale se vor putea servi cu piure de cartofi, merișoare și sos de smântână, la fel ca varianta tradițională și la același preț.

De asemenea, clienții vor putea cumpăra și pungi de chifteluțe vegetale congelate de la magazinul cu delicatese suedeze IKEA, pentru a le pregăti acasă. Rețeta chifteluțelor de legume nu include ingrediente de origine animală.

Citeste si:
Mastercard și Waze lansează „Piața la drum”, proiect care aduce micii comercianți de la marginea drumului în economia digitală

În cazul în care restaurantele nu se deschid până la data specificată, clienții vor putea gusta noile chifteluțe prin intermediul ofertei „la pachet” disponibilă în Bistro.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IKEA lansează chifteluțele vegetale cu gust și miros de carne