Lectură de 4 minute

28 Feb 2022 - Știri și Noutăți

IKEA deschide primul centru comercial din centrul capitalei Marii Britanii

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Ikea a deschis în vestul Londrei primul centru comercial din Marea Britanie, numit Livat, cu o suprafață de 37.000 de metri pătrați, puțin peste o treime din dimensiunea locației sale tipice. Livat găzduiește, de asemenea, singurul magazin fizic al Ikea din Marea Britanie situat pe o stradă comercială – care este un sfert din dimensiunea unei unități obișnuite, potrivit the Guardian. 

Când Ikea a cumpărat fostul Kings Mall în urmă cu doi ani, mai mult de un sfert din magazinele din centrul comercial Hammersmith erau goale, scrie The Guardian.

Fostul Kings Mall este acum complet închiriat, cu noi chiriași incluzând supermarketul german cu reduceri Lidl și Sook, spațiul de închiriere per oră sau pentru evenimente, alături de un magazin Ikea.

,,Acesta este primul pas din călătoria noastră de a dezvolta mai multe locații în centrul orașului. Aceasta a fost o oportunitate perfectă de a renova locația existentă, care a fost stabilită de mult timp și de a face următorul pas pentru a pune puțină energie nouă în loc'', a declarat Cindy Andersen, directoarea generală a grupului-mamă al Ikea, Ingka Centres, care a cumpărat site-ul din anii 1980.

Cum arată noua locație Ikea

Mall-ul, pe care Ikea a cheltuit 170 de milioane de lire sterline pentru cumpărare și reamenajare, va include o mică piață pentru pop-up-uri cu mâncare locală, alături de restaurantul suedez Ikea și alte două cafenele care oferă chiftele, sandvișuri și cafea.

Magazinul Ikea Hammersmith este diferit comparativ cu formatele anterioare ale Ikea din Marea Britanie, toate fiind închise acum, precum micul magazin bazat pe planificarea bucătăriilor sau a băilor din Tottenham Court Road și Bromley din centrul Londrei și sud-estul Londrei. Magazinul găzduiește 18 seturi de camere, față de 30 dintr-un magazin obișnuit al Ikea, oferind articole mari care pot fi comandate pentru livrare la domiciliu, precum și servicii de amenajare a camerei și 1.800 de articole mai mici diferite pentru a fi luate la pachet: de la căni, plante artificiale și kit-uri de bucătărie la tehnologie, cum ar fi lămpile cu un difuzor inteligent Sonos. Cel mai mare obiect care poate fi luat acasă imediat este o masă de cafea.

Proiectul deschide calea pentru reamenajarea fostului flagship Topshop de pe Oxford Street din Londra, care se va redeschide ca Ikea în toamna anului viitor, deoarece grupul suedez plănuiește să cheltuiască un miliard de lire sterline pentru extinderea în capitală în următorii trei ani. Magazinul Hammersmith se deschide cu un an mai târziu decât era de așteptat, ca urmare a problemelor cauzate de pandemie.

Citeste si:
IKEA lansează o nouă linie de accesorii pentru animale de companie
IKEA lansează o nouă linie de accesorii pentru animale de companie

Andersen a spus că Ikea „căută în mod activ” mai multe situri urbane de reamenajat în orașe din Marea Britanie și din Europa și America de Nord. Mai târziu în acest an, Ikea va da o nouă viață „mall-ului fantomă” 6X6 din San Francisco, care a rămas gol de când a fost finalizat în 2016. Între timp, grupul reamenajează Aura Podium din Toronto, care a găzduit anterior o sucursală a Bed, Bath & Beyond și câteva restaurante.

Peste 44% din vânzările grupului din Marea Britanie au fost online anul trecut, comparativ cu 19% în 2019.

,,Hammersmith este o nouă modalitate de a ajunge la consumatori. Va fi accesibil unui comportament de cumpărături destul de diferit. Sunt optimist în ceea ce privește spațiul fizic, dar trebuie să fie în armonie cu vânzările digitale. Este o piață volatilă, dar suntem destul de optimiști”, a spus Peter Jelkeby.

El a spus că Ikea se așteaptă ca piața mobilei să continue să crească, chiar dacă a existat o încetinire din cauza „cererii extreme” pentru anumite tipuri de produse, cum ar fi birouri și scaune de birou, care a fost observată în timpul blocajelor din cauza pandemiei și a trecerii la muncă. Managerul Ikea din Marea Britanie a recunoscut că asigurarea aprovizionării și transportului unei game întregi de produse este „încă o provocare” și nu era clar cât vor dura problemele.

Ikea a spus că se așteaptă la o inflație a prețurilor de 10% până la 11% în Regatul Unit și Irlanda în acest an, deși unele produse au crescut cu până la 50%.

„Am absorbit o mulțime de creșteri ale costurilor și inflația va continua să fie în jurul nostru. Vom continua să devenim mai eficienți, iar consumatorul va decide dacă suntem competitivi”, a mai spus Jelkeby.

Sursa foto: Site Ikea Livat

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IKEA deschide primul centru comercial din centrul capitalei Marii Britanii