Lectură de 3 minute

27 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Ikea pune la bătaie 180 de joburi pentru cel de-al treilea magazin din România

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Retailerul suedez de mobilă Ikea se pregătește pentru deschiderea celui de-a treilea magazin din România, care ar urma să fie inaugurat peste câteva luni în Dumbrăvița, localitate situată la periferia Timișoarei. Compania a apelat deja la AJOFM Timiş pentru recrutarea unui număr de 180 de persoane, un semn clar că inaugurarea este pe ultima sută de metri.

Sursa foto: unsplash.com

Informația privind intenția IKEA de a căuta personal pentru magazinul din Timiș a venit din partea AJOFM Timiş, care susține că vor fi luate în calcul inclusiv persoane cu dizabilităţi, dar și refugiați din Ucraina. Echipa de management a magazinului a fost recrutată, însă, încă din aprilie 2022, după cum au anunțat anterior reprezentanții companiei.

Veşti bune pentru Timişoara şi localităţile din apropiere! Astăzi, 19.09.2022, la sediul AJOFM Timiş, a avut loc o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai noului magazin IKEA care îşi va deschide uşile la începutul anului 2023, pentru zona de vest a Romaniei Ne bucurăm că ne-au solicitat ajutorul şi îndrumarea pentru gasirea celor mai potrivite persoane care să ocupe cele 180 locuri de muncă vacante create de IKEA. Aceştia nu au uitat ca judeţul Timiş găzduieşte refugiaţi ajunşi în Romania din multe colţuri ale lumii şi au pregatit un program de internship special gandit pentru o integrare mai uşoara a acestora. Persoanele cu dizabilităţi care pot şi îşi doresc sa muncească, sunt primite cu braţele deschise de IKEA, unde vor avea parte de condiţii optime de muncă, se arată într-un anunț al AJOFM Timiş.

Anul trecut, când a început construcția magazinului, autoritățile locale vorbeau de un număr de aproximativ 250 de locuri de muncă.

Investiție de 60 milioane de euro

Noul magazin Ikea, care presupune o investiție de circa 60 de milioane de euro, va avea 26.000 mp și 45 de camere amenajate complet. Împreună cu depozitul pentru comenzile online, întregul complex se va întinde pe 8 hectare. Pe acoperişul magazinului vor fi montate panouri fotovoltaice, iar pentru consumul de energie va funcționa o centrală geotermală pentru încălzirea şi răcirea clădirii.

Construcția magazinului a început în noiembrie 2021 și era programată pentru finele acestui an, dar se pare că a fost amânată pentru începutul lui 2023, după cum lasă să se înțeleagă cei de la AJOFM Timiş.

Ikea deține două magazine în România, ambele în București: în Băneasa și Pallady.

Magazinul Ikea Băneasa a fost inaugurat pe 21 martie 2007, fiind urmat de magazinul Pallady - pe 24 iunie 2019. Cele două magazine pun la dispoziția clienților peste 9.500 de produse.

Citeste si:
Ikea deschide primul mini magazin și plănuiește să-și mărească echipa de bucătari 
Ikea deschide primul mini magazin și plănuiește să-și mărească echipa de bucătari 

În același timp, Ikea a deschis centre de livrare în Brașov, București, Cluj, Constanța, Iași și Timișoara.

În 2021, Ikea România a avut o cifră de afaceri de 1,081 miliarde lei cu 14% mai mult față de anul anterior și un profit de 39,1 milioane lei la un număr de 1.190 angajați.

Grupul Ingka (Ingka Holding B.V. și entitățile sale controlate) este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care deține și operează IKEA în baza unor acorduri de franciză cu Inter IKEA Systems B.V.

Ingka Group are trei domenii de activitate: IKEA retail, Ingka Investments și Ingka Centres. Grupul Ingka este partener în sistemul de franciză IKEA, operând 374 magazine IKEA în 30 de țări.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ikea pune la bătaie 180 de joburi pentru cel de-al treilea magazin din România