Lectură de un minut

30 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Producătorul de utilaje Husqvarna va investi 8 milioane de euro în 8 concept store-uri în România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul suedez de utilaje și accesorii Husqvarna vrea să deschidă în România opt concept store-uri până la finalul anului 2023, totalizând o investiție de 8 milioane de euro.

Din strategia de business a Husqvarna pentru piața locală face parte și extinderea cu noi magazine premium, un concept lansat în 2020. Până în prezent au fost deschise două unități concept store Husqvarna în București și Bistrița. Planul companiei este ca, la finalul anului viitor, să ajungă la zece astfel de magazine la nivel național, investiția totală pentru deschidere magazinelor fiind de aproximativ 8 milioane de euro.

În afara acestui nou concept de magazine, compania este prezentă la nivel local printr-o rețea de aproximativ 200 de magazine, care oferă și service autorizat prin personal specializat.

La nivel național, echipa Husqvarna numără în jur de 800 de oameni, dintre care aproximativ 500 se regăsesc în zona de retail.

Înființată în anul 1689, Husqvarna, care face parte din grupul suedez omonim, produce o gamă de utilaje şi accesorii pentru pădure, parc, grădină și domeniul construcțiilor, de la motoferăstraie şi mașini de tăiat cu disc, până la maşini robotizate pentru tuns gazonul.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de utilaje Husqvarna va investi 8 milioane de euro în 8 concept store-uri în România