Lectură de 5 minute

06 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Honor 90, telefonul cu cameră de 200 de MP care te face să arăți ca Marilyn Monroe, deși te simți ca Liza Minelli 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Când rutina este mereu în pragul ușii tale, te obișnuiești sau, mai precis, te adaptezi la instrumentele de lucru pe care le ai. În acest context, am acceptat provocarea Honor de utiliza timp de o zi, la muncă, smartphone-ul Honor 90. Astfel, am ajuns să îmi răspund singură la întrebarea „spune-mi ce-ți lipsește deși nu știai că îți lipsea”.  

 

Sursa foto: retail.ro

Întotdeauna am fost de părere că a cheltui mai mult de 100 de euro pentru achiziția unui telefon mobil nu este o investiție înțeleaptă. În principal, motivele pentru care nu aș cheltui suma minimă sunt legate de fragilitatea acestor gadgeturi, iar eu sunt un om tare neîndemânatic. Secundar, pentru că am considerat că toate au aceleași funcțiuni, aceleași calități și aceleași defecte.

În plus, aveam convingerea că aceste terminale cu design elegant și extra calități videografice și fotografice sunt potrivite, cu precădere, pentru influenceri, antreprenori sau creatori de conținut. O altă categorie de persoane despre care am avut certitudinea că optează pentru un smartphone mid-range sunt gamerii, care aleg deseori device-uri cu performanță mai ridicată și funcții dedicate jocurilor video. Însă un astfel de device probabil că ar convinge și un copil de 9 ani să-l cumpere și știm cu toții cine sunt cei mai exigenți clienți când vine vorba de tehnologie de ultimă generație.

În drum spre locul de muncă

Cum m-a ajutat Honor 90 să-mi eficientizez sarcinile la locul de muncă

E drept, recunosc, nu sunt vreun expert în tehnologie de ultimă generație, dar în meseria mea depind de telefonul mobil în fiecare moment al zilei. În general, fie pentru a mă documenta sau, de cele mai multe ori, pentru a obține fotografii și înregistrări audio necesare în realizarea materialelor online.

Totuși, trebuie să admit că cea mai importantă utilitate a unui smartphone în viața mea profesională este legată de calitatea pozelor. În secolul acesta, în care cineva care lucrează în presă țintește spre jurnalismul universal, una dintre nevoile de bază este fluxul constant de imagini și, după caz, înregistrări audio și video.

Citeste si:
HONOR lansează în România smartphone-ul cu ecran rezistent Magic6 Lite
HONOR lansează în România smartphone-ul cu ecran rezistent Magic6 Lite

Fie că merg într-un press trip, la o conferință de presă sau la un eveniment, materialele pe care le public depind în egală măsură de pozele pe care le fac. Astfel, în locul a 8 sau 10 capturi din același unghi și cu același „subiect”, am redus numărul lor la maximum 5, deși cu 3 cred că mi-ar fi fost mai mult decât suficient.

Imagini din cadrul unui eveniment de promovare a produselor italiene

Dacă cineva m-ar întreba cum mi-a făcut viața mai ușoară într-o zi de muncă ar fi, în mod clar, legat de calitatea imaginilor, de ușurința și siguranța pe care ți le oferă un astfel de telefon în timp ce faci poze, dar și de calitatea înregistrărilor audio.

Nu știu cât de relevantă ar putea fi pentru cineva calitatea unei înregistrări audio, însă pentru mine este un instrument de bază. Prea puțini jurnaliști mai folosesc în ziua de azi un reportofon, astfel, telefonul a devenit înlocuitorul ideal pentru a înregistra declarații oficiale sau interviuri.

Participare la o conferință de presă

Cum funcționează?

Înregistrez cu aplicația audio disponibilă pe orice device, salvez și denumesc fișierul, apoi ascult înregistrarea și o transcriu pentru a obține un material scris.

De ce este importantă calitatea înregistrărilor?

Ei bine, pentru că în cele mai multe cazuri aceste înregistrări audio sunt făcute de la o distanță mai mare de 2 metri, iar eu am descoperit că Honor 90 are un ”auz” foarte fin. Iar această funcționalitate mi-a redus timpul de ascultare și de repetiție a înregistrărilor, ceea ce, implicit, mi-a redus și timpul de muncă.

De ce m-a convins smartphone-ul HONOR 90? După ce l-am folosit în interes de serviciu timp de o zi am realizat că îmi lipseau niște lucruri, dar până atunci nu am știut că am nevoie de ele, nici că îmi lipseau. Sau știam, dar credeam că toată lumea suferă în tăcere, ca mine, mai ales în privința haosului de fișiere care mereu ocupă prea mult spațiu.

În primul rând, are o memorie mai mare pentru poze, video, fișiere de orice tip și aplicații, în comparație cu telefonul meu (imagineaza-ți orice smartphone din topul celor mai ieftine de pe piață). În al doilea rând, are 200 de megapixeli și tehnologie de ultimă generație care îți dă senzația că ești un adevărat profesionist atunci când faci poze.

Degustare de vinuri

Imagini din cadrul unui eveniment de promovare a produselor italiene

Credeam, totuși, că n-am pierdut nimic în privința artei de a fotografia, ținând cont de faptul că există zeci de aplicații și ajutorul inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți aspectul unei fotografii. Însă o imagine trecută prin zeci de filtre este incomparabilă cu o imagine reală, în care lumina este atât de bine captată și distribuită încât ai senzația că vechiul tău telefon cu 8 megapixeli e creat ca să te urâțească.

HONOR 90 este disponibil în România începând din 6 iulie 2023, în două variante de culori, Midnight Black și Peacock Blue, și poate fi achiziționat de la operatori și retaileri la un preț începând de la 2,899 lei. HONOR 90 Lite este disponibil în trei variante - Cyan Lake, Titanium Silver și Midnight Black, la un preț începând de la 1,499 lei. HONOR este un furnizor global de dispozitive inteligente care oferă o gamă de smartphone-uri, tablete, laptopuri și dispozitive portabile de înaltă calitate, potrivite pentru fiecare buget.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Honor 90, telefonul cu cameră de 200 de MP care te face să arăți ca Marilyn Monroe, deși te simți ca Liza Minelli