Lectură de 2 minute

20 Jun 2024 - Știri și Noutăți

Holcim România lansează noi soluții digitale: cum funcționează acestea

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Holcim România, unul dintre cei mai importanți producători de materiale de construcții la nivel național, lansează două noi servicii digitale inovatoare și o nouă identitate de brand pentru o gamă largă de betoane. 

Sursa foto: Holcim Romania/ Facebook

Holcim SMARTCast și Holcim SMARTherm, două noi tehnologii digitale

Holcim România introduce două noi servicii digitale în șantier pentru optimizarea execuției proiectelor: SMARTCast și SMARTherm. Acestea oferă informații utile pentru o estimare cât mai precisă a evoluției rezistențelor sau simularea evoluției temperaturilor într-un element din beton în șantier, maximizând performanțele betonului, pentru construcții mai eficiente si durabile.

Printre beneficiile Holcim SMARTCast se numără: timpul economisit, dar și reducerea costurilor, a riscurilor și a emisiilor de carbon, în timp ce avantajele Holcim SMARTherm constau în: formulări de amestecuri optimizate, precum și costuri și riscuri scăzute.

Din portofoliul de servicii digitale dedicate betoanelor mai face parte și ClicBeton.ro, care este prima platformă de e-commerce din România prin care constructorii sau persoanele fizice pot achiziționa beton online.

Branding nou pentru o gamă variată de betoane

În plus față de noile servicii digitale inovatoare, Holcim promovează sub o nouă identitate o gamă largă de betoane locale:

  • HPC Tech: Beton de înaltă performanță;
  • Fluid Tech: Beton pentru cerințe speciale de fluiditate;
  • Fiber Tech: Betoane armate dispers cu fibre structurale sau nestructurale;
  • Low Perm Tech: Beton cu permeabilitate scăzută;
  • Screed Tech: Gama de șape pentru pardoseli uniforme;
  • Foam Tech: Beton celular performant;
  • Spray Tech: Beton pentru torcretare în proiecte de construcții noi sau de reparații;
  • ViaNova: Soluție pentru suprafețe pietonale durabile și permeabile.

Toate betoanele Holcim sunt fabricate într-un sistem de management triplu certificat ISO și sunt totodată și produse certificate BES 6001, ceea ce le conferă constructorilor încredere în calitatea și sustenabilitatea acestora.

Complementar, portofoliul include și soluții cu amprentă redusă de carbon, precum betonul ECOPact. Aceste inițiative contribuie la schemele de certificare a clădirilor verzi precum LEED, BREEAM și DGNB.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o fabrică de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 stații de betoane, cinci stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor - prin Geocycle și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate).

Citeste si:
Holcim vrea să listeze afacerea din America de Nord pe piața de capital din SUA
Holcim vrea să listeze afacerea din America de Nord pe piața de capital din SUA

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Holcim România lansează noi soluții digitale: cum funcționează acestea