Lectură de un minut

08 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Holcim investește peste 25 milioane euro pentru creșterea capacității de producție a fabricii de ciment din Câmpulung

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Holcim România a realizat o investiție de peste 25 de mil. euro pentru creșterea cu aproximativ 20% a capacității de producție a fabricii de ciment din Câmpulung. Investiția vine la 15 ani după implementarea unui alt proiect major de retehnologizare a fabricii, în valoare de peste 100 mil. euro.
 

Scopul investiției este acela de a adresa nevoia de ciment existentă pe piața de construcții din România, dar și de a consolida eforturile Holcim de a avea operațiuni durabile, eficientizând procesul logistic și diminuând volumul de emisii de CO2 provenite din transportul pe distanțe lungi a materialelor de construcții.

Fabrica de ciment de la Câmpulung susține în mod direct, prin angajații săi, peste 200 de familii din zona câmpulungeană și, indirect, alte 200 de familii prin contractori și furnizori locali. Totodată este un nucleu important de dezvoltare a comunității locale din zona Câmpulung, prin intermediul proiectelor de responsabilitate socială susținute de-al lungul timpului.

De altfel, de la preluarea activității în România (1997) și până la finalul anului 2022, Holcim a investit peste 900 mil. euro, transformând operațiunile în unele mai sustenabile și mai sigure pentru angajați.

Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil. În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2000 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Holcim investește peste 25 milioane euro pentru creșterea capacității de producție a fabricii de ciment din Câmpulung