Lectură de un minut

02 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Heineken investește 73 de milioane de euro într-o fabrică italiană

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Heineken Italia investește 73 de milioane de euro pentru a-și moderniza și extinde fabrica de bere Assemini, de lângă Cagliari, unde se produce berea Ichnusa. Renovarea va presupune adăugarea unei noi instalații de refrigerare, a instalațiilor de depozitare a dioxidului de carbon și a turnurilor de răcire. Capacitatea de ambalare va crește cu peste 60% față de cifrele actuale, când fabrica va fi deplin operațională, în 2024, potrivit ESM Magazine. 

Proiectul va contribui la îmbunătățirea performanței de mediu, cu reducerea consumului de apă, electricitate și emisii. Investiția va spori capacitatea de producție și de ambalare a celei mai vechi fabrici de bere din Sardinia, a menționat producătorul de bere.

Potrivit companiei, planul de afaceri va sprijini creșterea producției de bere în Sardinia, cu impact pozitiv asupra lanțului de producție local și național. De asemenea, face parte dintr-un acord de dezvoltare semnat cu Ministerul Dezvoltării Economice din Italia, Agenția Națională pentru Investiții Internaționale și Dezvoltare Economică (Invitalia) și Regiunea Sardinia.

Proiectul de expansiune va implica o contribuție de aproximativ 14 milioane de euro din partea Ministerului Dezvoltării Economice și 200.000 de euro din partea Regiunii Sardinia.

Investiția de la Assemini include adoptarea de utilaje automate de ultimă generație și trei noi depozite pentru depozitarea materialelor de ambalare și a produselor finite. Pe lângă fabrica Assemini, Heineken are alte trei fabrici în Italia – Comun Nuovo, Massafra și Pollein – pe lângă sediul central din Milano și parteneriatul activ din Sicilia cu Birrificio Messina.

Heineken are un portofoliu de peste 300 de mărci de bere și cidru internaționale, regionale și locale. La nivel mondial, este prezent în peste 70 de țări și are peste 80.000 de angajați. În România are un portofoliu divers de mărci de bere și cidru, majoritatea fiind produse în cele patru fabrici locale (din Constanța, Craiova, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc). Pe plan local are peste 1.100 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Heineken investește 73 de milioane de euro într-o fabrică italiană