Lectură de un minut

20 Sep 2023 - Știri și Noutăți

H&M va începe să taxeze clienții care returnează produse comandate online 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

H&M a început să perceapă taxe pentru retururi, regulile concrete variind în funcție de țară. În timp ce în Benelux, returnarea unei comenzi online la un magazin rămâne gratuită, clienții britanici vor trebui să plătească și pentru acest lucru.
 

Sursa foto: Unsplah

De asemenea, clienții belgieni trebuie să plătească acum 1,95 euro dacă vor să returneze o comandă online, sumă care este dedusă din suma rambursată. Cu toate acestea, există o serie de excepții: de exemplu, ei pot în continuare să returneze gratuit articolele într-un magazin H&M fizic.

În continuare, livrarea și returul rămân gratuite pentru membrii Plus. Aceștia sunt clienții care sunt membri ai programului de fidelitate gratuit al H&M și care au acumulat peste 300 de puncte prin cumpărături (1 euro = 1 punct) sau prin reciclarea hainelor sau prin invitarea prietenilor, de exemplu.

H&M a mizat foarte mult pe programul său de afiliere în ultima vreme. De exemplu, oricine dorește să închirieze haine de petrecere prin intermediul noului serviciu Rental trebuie să fie, de asemenea, membru.

Regulile de returnare variază însă în funcție de țară. În Regatul Unit, de exemplu, există o "suprataxă" de 1,99 lire sterline, atât pentru retururile prin poștă, cât și pentru retururile în magazine.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  H&M va începe să taxeze clienții care returnează produse comandate online