Lectură de 2 minute

10 Jun 2024 - Știri și Noutăți

H.Essers, o companie belgiană de transport și logistică cu depozite de produse chimice în București și Oradea, achiziționează compania franceză de transport TFMO

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Furnizorul de servicii logistice H.Essers anunță achiziția TFMO (Transports Frigorifiques des Monts d'Or), o renumită companie franceză de transport. Situată în Lissieu, în apropiere de Lyon, TFMO este specializată în transportul cu temperatură controlată pentru sectorul sănătății și cel alimentar.

Sursa foto: H.Essers / TFMO

Înființată în 1962 de Paul Guerpillon, TFMO este condusă în prezent de Franck Guerpillon, a doua generație a acestei afaceri de familie. Cu o echipă de aproximativ 200 de angajați și o flotă de 152 de vehicule proprii, TFMO și-a stabilit o poziție puternică pe piața transportului cu temperatură controlată pentru sectorul medical și cel alimentar. Această tranzacție va permite, de asemenea, o creștere a capacității și o consolidare a rețelei pentru clienții companiei din UE.

Achiziția TFMO se aliniază perfect cu strategia de creștere a H.Essers, permițând companiei de logistică să își extindă prezența în Franța prin asocierea cu un jucător consacrat pe piața locală. În plus, locația strategică a TFMO oferă oportunități pentru transportul internațional sustenabil. Această achiziție se potrivește cu abordarea bazată pe active a H.Essers, care investește în continuare în propriul personal și în echipamente pentru a crește capacitatea.

În plus, ambele întreprinderi de familie împărtășesc aceleași valori și cultură, aspect care a reprezentat un factor important pentru ambele companii.

H.Essers a fost fondată în 1928 de Henri Essers și de atunci a devenit una dintre companiile lider din Europa în logistică pentru sectoare precum chimie și sănătate. În ultimii ani, compania a cunoscut o expansiune semnificativă, datorită creșterii autonome și achizițiilor strategice. În 2023, H.Essers a realizat o cifră de afaceri de peste un miliard de euro. Compania are în prezent peste 1.300.000 de metri pătrați de spații de depozitare, o flotă de 1.420 de tractoare, 4.060 de remorci, 660 de Safebox-uri și 2.160 de Isotanks. Peste 50% din această flotă este multimodală. H.Essers are peste 7.500 de angajați în 89 de locații din 18 țări.

TFMO este o companie specializată în transportul rutier de mărfuri, în special în cel cu temperatură controlată. Compania deservește diverse sectoare, inclusiv produse medicale, produse proaspete și produse congelate. Cu o cifră de afaceri de 33,1 milioane de euro în 2023, 200 de angajați și o flotă de 152 de vehicule frigorifice, TFMO își consolidează poziția de jucător cheie în transportul rutier specializat.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  H.Essers, o companie belgiană de transport și logistică cu depozite de produse chimice în București și Oradea, achiziționează compania franceză de transport TFMO