Lectură de 2 minute

15 Mai 2024 - Știri și Noutăți

GXO Logistics a plasat 500 de roboți în depozitul unui mare retailer sportiv

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

GXO Logistics a anunțat implementarea cu succes a unei soluții robotice la scară largă în Europa pentru un important retailer global de articole sportive. Soluția a fost concepută pentru a accelera procesarea comenzilor, pentru a crește capacitatea de reacție la schimbările sezoniere de volum și pentru a realiza economii eficiente. 

Sursa foto: GXO Logistics

Această soluție «tote-to-person», integrată cu un sistem de depozitare de mare densitate, permite un volum mare de prelevare, depozitare și eficiență operațională în depozitul nostru.

Rui Marques, director general, Franța, GXO

GXO gestionează o parte tot mai mare din logistica retailerului din Europa și a început recent să implementeze automatizarea în soluțiile sale pentru a permite clientului să facă față cererii. Această soluție inedită, care este implementată pe o suprafață de peste 12.000 de metri pătrați la fața locului, face parte dintr-o transformare completă a lanțului de aprovizionare al retailerului omnichannel din regiune.

Soluția implementată de GXO cuprinde aproximativ 500 de roboți mobili autonomi (AMR) care manipulează 70.000 de containere pe rafturi de depozitare înalte de 5,5 metri. Roboții sunt folosiți pentru activitățile de picking și au îmbunătățit semnificativ productivitatea, precizia și siguranța pe șantier. Roboții ușori sunt ușor de transportat și de instalat, oferind GXO flexibilitatea de a-i muta rapid în depozit sau de a-i desfășura în alte locații pentru a face față schimbărilor sezoniere.

În 2023, GXO și-a mărit totalul de tehnologie și sisteme automatizate cu aproximativ 50% de la an la an. GXO accelerează, de asemenea, implementarea învățării automate și a inteligenței artificiale pentru a spori și mai mult câștigurile de productivitate obținute prin automatizare.

GXO ajută clienții din Franța să își optimizeze logistica de câteva decenii și operează peste 70 de depozite în întreaga țară. Clasat în prezent pe locul 2 în topul furnizorilor de servicii logistice din Franța de către Supply Chain Magazine, GXO gestionează logistica pentru clienți dintr-o varietate de sectoare, inclusiv comerțul electronic, comerțul cu amănuntul, FMCG și tehnologie. În Franța, GXO are aproape 10.000 de angajați și a mai angajat aproape 1.000 de membri ai echipei în 2023.

GXO Logistics este furnizor de servicii logistice contractuale dedicate din lume și beneficiază de creșterea rapidă a comerțului electronic, a automatizării și a externalizării. GXO se angajează să ofere un loc de muncăpentru peste 130.000 de membri ai echipei în peste 970 de unități care însumează aproximativ 19 milioane de metri pătrați.

Citeste si:
Auchan bate palma cu Cocorico și deschid împreună un restaurant la malul mării: ce conține meniul
Auchan bate palma cu Cocorico și deschid împreună un restaurant la malul mării: ce conține meniul

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  GXO Logistics a plasat 500 de roboți în depozitul unui mare retailer sportiv