Lectură de un minut

13 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Guvernul condus de Viktor Orban a decis plafonarea prețurilor pentru șase alimente de bază

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Guvernul condus de premierul ungar Viktor Orban limitează prețurile pentru șase produse alimentare de bază: ulei, zahăr, făină, lapte, pulpă de porc și pieptul de pui. Plafonarea prețurilor se va face începând cu 1 februarie, a anunțat prim-ministrul pe pagina de Facebook.

Prețul zahărului, al făinii, al uleiului de floarea-soarelui folosit pentru gătit, pentru pulpa de porc, piept de pui și lapte cu un procent de 2,8% grăsime vor rămâne la nivelul din 15 octombrie 2021 din cauza creșterii prețurilor la alimente în toată Europa, a spus premierul ungar, potrivit Hungary Today.

Astfel, fiecare magazin și retailer va trebui să reducă prețurile actuale ale alimentelor la nivelurile din octombrie. Orban a remarcat că prețurile alimentelor au crescut semnificativ în întreaga Europă din cauza prețurilor mai mari la energia electrică.

,,Am reținut creșterea prețurilor la benzină, am plafonat dobânzile ipotecare și avem o politică de reducere a taxelor de utilități, în baza cărora familiilor maghiare li se furnizează energie la prețuri fixe, ceea ce le va proteja'', a spus Viktor Orban.

Inflaţia în Ungaria a fost în 2021 de 5,1%, faţă de 3,3% în 2020, conform calculelor Guvernului. Prețurile alimentelor au atins cel mai mare nivel din ultimii 10 ani, în 2021.

Sursa foto: Facebook

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Guvernul condus de Viktor Orban a decis plafonarea prețurilor pentru șase alimente de bază