Lectură de un minut

02 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Grupul Oetker va fi împărțit în două unități de operare

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul Oetker din Bielefeld va fi împărțit în două, după ani de neînțelegeri și conflicte familiale, scrie Retail Detail. Decizia de a împărți grupul, care cuprinde peste 400 de companii, în două unități de operare independente a fost anunțată chiar de grupul german.

Opt copii, în total, din cele trei căsătorii ale lui Rudolf August Oetker, care a murit în 2007 și a reconstruit compania după cel de-al doilea război mondial, vor împărți compania.Fiecare va deține 12,5% din acțiuni. Unii dintre moștenitori, inclusiv Richard Oetker, continuă să dețină divizia de alimente, care include pizza congelată, ingrediente de copt și produse de patiserie gata preparate. De asemenea, moștenitorii vor câștiga controlul fabricii de bere Radeberger și a unui număr de companii mai mici.

Celălalt grup de acționari, care include dr. Alfred Oetker și Carl Ferdinand Oetker, va deține producătorul de vin spumant Henkell, afacerea online cu vin Belvini, unele companii din sectorul hotelier, compania chimică Budenheim KG și colecția de artă Rudolf August Oetker GmbH, printre altele.
Până la sfârșitul acestui an, împărțirea ar trebui finalizată. Mai mult, grupul anunță că nu vor exista consecințe pentru angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul Oetker va fi împărțit în două unități de operare