Lectură de 4 minute

02 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Grupul francez de real estate Catinvest continuă extinderea Electroputere Parc, în urma unei investiții de peste 40 de milioane de euro

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul francez de real estate Catinvest continuă extinderea Electroputere Parc și inaugurează cea de-a doua clădire mixtă de 12.700 de metri pătrați de birouri de clasă A și spații comerciale, ca parte a unei investiții totale de peste 40 de milioane de euro. Noua clădire include 8.300 de metri pătrați de birouri și 4.400 de metri pătrați de retail, dar și noi locuri de parcare subterane pentru chiriași și clienți.

„Suntem bucuroși să ne putem muta studioul în această zonă dinamică a Craiovei, într-o nouă casă perfectă pentru creativitatea și pasiunea echipelor noastre. Parteneriatul cu Catinvest ne va permite să asigurăm cele mai bune facilități pentru toți colegii noștri de acolo și să dezvoltăm în continuare Ubisoft Craiova într-o destinație pentru tinerele talente din oraș”, a spus Cristian Pană, managing director Ubisoft România și Serbia.

Prin această nouă extindere, aripa de vest a Electroputere Parc ajunge la o capacitate totală de aproximativ 2.000 de angajați care pot lucra în spațiile de birouri de clasa A. Noile birouri sunt deja închiriate de companii precum Ubisoft (liderul francez în industria jocurilor video) și Operative Media, iar spațiile de birouri inaugurate la finalul anului trecut sunt ocupate de Hella, un producător german specializat în sisteme de iluminat și electronice pentru industria auto cu activități multinaționale.

În ansamblu, gradul de ocupare a birourilor din cele două clădiri mixte este de peste 65% și este de așteptat să crească rapid.

„La Catinvest, obiectivul nostru este să dezvoltăm permanent Electroputere Parc, oferind locuitorilor din zonă și business-urilor locale un hub extrem de bine poziționat și foarte accesibil pentru activități profesionale și de shopping. Odată cu deschiderea celei de-a doua clădiri de birouri clasa A și spații de retail, consolidăm poziția de lider a Electroputere Parc în regiunea Olteniei și rolul de furnizor major de spații imobiliare mixte în regiune.

În ciuda vremurilor pline de provocări pe care continuăm să le traversăm cu toții, vedem un interes semnificativ din partea chiriașilor de retail și de birouri, pe fondul nevoii oamenilor și companiilor de a reveni la normal cât mai curând posibil”, a spus Jibril Semour, directorul general al Catinvest Eastern Europe.

Electroputere Mall continuă procesul de extindere

Pe lângă această nouă clădire mixtă, lucrările de construcție pentru o altă extindere a Electroputere Mall sunt de asemenea în desfășurare la capacitate maximă. Această nouă extindere, care urmează să fie finalizată până în martie 2022, va aduce aproximativ 5.500 de metri pătrați de retail, precum și 1.000 de metri pătrați de terasă exterioară pentru restaurante.

„Operative se concentrează pe furnizarea de soluții tehnologice avansate pentru cele mai mari companii media din lume. Datorită Catinvest, avem acum posibilitatea să extindem amprenta angajaților în Craiova, valorificând acest nou spațiu modern de birouri. Ne dedicăm creării de medii de lucru productive și colaborative pentru angajați, concentrându-ne totodată pe siguranță și flexibilitate.

Citeste si:
Workspace Studio extinde portofoliul de branduri premium de amenajări și mizează pe o cifră de afaceri de peste 11 milioane de euro în acest an
Workspace Studio extinde portofoliul de branduri premium de amenajări și mizează pe o cifră de afaceri de peste 11 milioane de euro în acest an

Pe măsură ce tot mai mulți angajați revin la locul de muncă în următoarele luni, suntem încântați să le oferim facilități la cele mai înalte standarde într-o parte accesibilă a orașului”, a declarat Lorne Brown, CEO al Operative.

Mai departe, planurile de dezvoltare includ spații de retail, birouri și alte servicii precum spații de co-working sau de tip aparthotel, cu un buget total de investiții de aproape 60 de milioane de euro în următorii 2-3 ani, contribuind la dezvoltarea regiunii.

„Suntem o companie de familie, cu o perspectivă pe termen lung, ceea ce ne oferă posibilitatea de a continua să investim în proiectele noastre chiar și în contexte dificile. Electroputere Parc este deja un centru regional de referință și beneficiază de cea mai bună locație din oraș. Mi-am luat angajamentul să dezvolt în continuare acest activ excepțional pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților”, a spus Bertrand Catteau, președintele Catinvest Group.

Grupul francez de real estate Catinvest care deține și administrează Electroputere Parc mai deține și administrează alte câteva centre comerciale din România - galeriile comerciale Carrefour Orhideea și Cora Pantelimon din București și Carrefour TOM din Constanța - precum și din Europa de Est - Auchan Savoya Park din Budapesta și Tesco Borska Pole din Plzen

Catinvest activează, totodată, pe piața rezidențială și comercială din Franța. În total, Catinvest deține și administrează peste 500.000 de metri pătrați de spații în Franța și în Europa de Est.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul francez de real estate Catinvest continuă extinderea Electroputere Parc, în urma unei investiții de peste 40 de milioane de euro