Lectură de 2 minute

01 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Grillfest, festivalul de barbeque la care va fi pregătit burgerul din carne de crocodil. Când are loc în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

GRILLFEST,  festival de barbeque din Europa, are loc în perioada 10-12 mai la Lagoo Snagov, unde, pe o suprafață de peste 100.000 m², cei 50.000 de participanți așteptați se vor întâlni cu 200 de chefi din 10 țări. Evenimentul de cultură gastronomică, care celebrează arta gătitului cu foc și fum, aduce în fața publicului cei mai importanți jucători din industria cărnii din România, reprezentanți de top ai segmentului barbeque din România și alte 10 țări, tendințe și tehnici de barbeque din jurul lumii, obiceiuri nutriționale sănătoase și o premieră: burgerul din carne de crocodil. 

Sursa foto: Grillfest

Festivalul va include peste 50 de standuri de barbeque în 8 zone cu tematici diferite unde vor fi pregătite aproximativ 100 de tone de produse de grătar, utilizând cele mai apreciate tehnici de barbeque, grilling și smoking în stil american, brazilian, argentinian, turcesc, korean și balcanic. În cele 3 zile de festival, participanții se vor putea bucura de show-uri și demonstrații live din domeniul barbeque, expoziție de grătare profesionale, concursuri pentru amatori și profesioniști, concerte, activități pentru copii, zona de fitness și cina la înălțime în cel mai mare balon cu aer cald din România.

În cele 8 zone de barbeque cu specialități diferite – Vită-Oaie, Porc, Pui, Curcan, Vânat, Pește, Mix (burgeri, cârnați, mici) și Barbeque Carousel participanții sunt invitați să descopere cele mai bune produse de barbeque, rețete tradiționale, dar și preparate speciale din diferite țări, într-o călătorie gastronomică în jurul lumii.

Toți cei care vin la GRILLFEST vor putea degusta preparate create de chefi celebri din Brazilia, SUA, Turcia, Germania, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Danemarca, Spania și Belgia. Vedeta culinară a GRILLFEST 2024, în premieră în România, este burgerul din carne de crocodil, o adevarată specialitate braziliană, ce va fi pregătit live, în fața publicului, la Barbeque Carousel de către Chef Paizao, ambasador GrillFest și invitat special din Brazilia.

Însă distracția nu se oprește la gastronomie, în cele 3 zile de festival, participanții vor avea parte de concerte live oferite de unii dintre cei mai iubiți artiști din România: Loredana & Agurida, Damian & Brothers, Viorica & Taraful Clejanilor, Puya, Connect-r, Diana Matei & Taraful Cleante.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grillfest, festivalul de barbeque la care va fi pregătit burgerul din carne de crocodil. Când are loc în România