Lectură de un minut

11 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Greierul de casă devine a treia insectă autorizată ca aliment în Uniunea Europeană

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Greierul de casă este a treia insectă care a fost aprobată pentru consum, în Uniunea Europeană, după viermele galben uscat şi lăcusta călătoare, informează Comisia Europeană. Autorizaţia de consum este valabilă sub formă congelată, uscată sau pudră.

Autorizaţia Comisiei Europene a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) care a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea. Produsele care conţin acest nou aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menţioneze posibilele reacţii alergice, precizează autoritatea.

În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

Sursa foto: Pixabay

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Greierul de casă devine a treia insectă autorizată ca aliment în Uniunea Europeană