Lectură de 2 minute

10 Nov 2021 - Știri și Noutăți

GreenWEEE investește 10 milioane de euro într-o nouă fabrică de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

GreenWEEE International, companie care activează pe piață în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice investește în a treia fabrică de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cu o valoare a investiției de 10 milioane de euro.

Noua fabrică va fi amplasată în Buzău, pe platforma industrială Frasinu, iar construcția va demara la începutul anului viitor și va fi pe deplin operațională în trimestrul patru din 2022. La finalizarea proiectului, GreenWEEE va avea peste 325 de angajați în România, iar capacitatea totală de reciclare va crește cu 30%, însumând și operațiunile celorlalte două fabrici existente.

„Această nouă fabrică evidențiază strategia grupului nostru, și anume creșterea continuă a businessului prin investiții într-un viitor mai verde, prin achiziția de noi și moderne tehnologii, contribuind totodată la reducerea poluării și la menținerea materialelor în uz”, a declarat Marius Costache, Director General GreenWEEE.

GreenWEEE obține din DEEE-urile colectate (echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii etc.) fracții de înaltă puritate, asimilate în economie ca materii prime secundare.

Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilității producătorului, retaileri de electronice și electrocasnice, firme de salubritate, colectori, cât și prin contracte cu mari producători.

„În urma procesării în fabricile noastre, agenții poluanți sunt îndepărtați în mediu controlat, iar recuperarea materialelor din deșeuri atinge un procent de peste 98%”, a continuat Marius Costache.

Proiectul va fi finanțat de OTP Bank România în cadrul unui credit sindicalizat existent.

Green WEEE face parte din parcul integrat de reciclare Green Group și își desfăsoară activitatea în două fabrici în România (la Buzău din 2009 și la Câmpia Turzii din 2017), având o capacitate totală de tratare de 100.000 de tone/an, cu o investiție totală de 25 milioane de euro. Compania reciclează toate categoriile de deșeuri menționate în legislație, baterii și acumulatori uzați, cabluri și componente din industria automotive.

Citeste si:
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta
Kaufland lansează E-Mobility, un serviciu dedicat încărcării mașinilor electrice. Cum funcționează acesta

Începând din 2016, Green Group este deținut de Abris Capital Partners, un fond independent de private equity, care se concentrează pe oportunităţi mid-market în ţările din Europa Centrală şi de Est (CEE), cu investiții de capital de peste 1,2 miliarde euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  GreenWEEE investește 10 milioane de euro într-o nouă fabrică de reciclare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice